Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve Şekerbank'ın da desteğiyle yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nın 2017 yılı kazananları belli oldu. Şekerbank, 44 projeye toplamda 155 bin TL destek sağladı. Detaylar haberimizde..
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve Şekerbank'ın da desteğiyle yürütülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nın 2017 yılı kazananları belli oldu. Şekerbank, 44 projeye toplamda 155 bin TL destek sağladı.
Şekerbank'ın Aile Çiftçiliği Bankacılığı kapsamında, kırsal kalkınmayı destekleyerek köyden kente göçü önlemek amacıyla dahil olduğu program çerçevesinde bugüne kadar 2 bini aşkın girişimci kadın çiftçi desteklendi. Programa dahil olan kadın çiftçilere KOSGEB ve İŞKUR iş birliğiyle istihdama yönelik, sertifikalı, 4 gün süreli (32 saat) uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.
Kadın çiftçiler eğitimler sonrasında proje geliştirerek programa katıldı. Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden, rol model olabilecek kadın çiftçiler, girişimcilik fikirlerini özel danışmanlar aracılığıyla projelendirdi.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın başlattığı ve Şekerbank'ın desteği ile son 3 yıldır sürdürülen Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında 2017'nin en iyi projeleri ödüllendirildi.
Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun ve Tokat olmak üzere 16 kentten bin 270 kadın çiftçinin projeleriyle katıldığı Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı'nın, 2017 yılı birincisi Kahramanmaraş'tan Sultan Kaçamaz oldu.
Kaçamaz, bölgede yetişen sumak bitkisinden elde edilen baharatın kullanımına yönelik "Gelenekten Geleceğe Sumak Ekşisi" projesiyle bu yılın Türkiye birincisi seçildi. İkincilik ödülü Batman'dan "Çıtır Çileğim" projesi ile 26 yaşındaki Lale Basut'a, üçüncülük ödülü ise Samsun'dan "Ayşe Hanım'ın Çiftliği" projesi ile Ayşe Akkuş'a verildi.
Bu yılın Jüri Özel Ödülü de Aydın'dan Hafize Altınay'ın oldu. Altınay, bölgede üretilen kestanenin işlenmesi için tesis kurulmasını önerdiği "Dağların Ekmeği Ballandı" projesiyle jüri özel ödülünün sahibi oldu.
Şekerbank, program kapsamında seçilen Türkiye birincisi projeye 40 bin TL, ikinci projeye 30 bin TL, üçüncü projeye ise 25 bin TL destek sağladı. Banka, Jüri Özel Ödülü kapsamındaki projeye 20 bin TL destek sunarken, dereceye giremeyen kadınlara da biner liralık altın hesabı açtı. Şekerbank, 44 projeye toplamda 155 bin TL destek sağladı.
Program kapsamında son 3 yılda toplam 2 bini aşkın proje değerlendirilirken, Şekerbank ödüllendirilen projelere toplamda 350 bin TL finansal destek sağladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla kadınlara yönelik başlatılan program, ilk defa uluslararası platformda da sesini duyurarak 2016 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'nde Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden iki ulusal projeden biri oldu.
AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.