Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Açıklandı!

İş dünyasında en saygın, güvenilir, en çok çalışılmak istenen ve başarısı en çok takdir edilen şirketleri ortaya koyan “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonuçları açıklandı. Detaylar haberimizde..

İş dünyasında en saygın, güvenilir, en çok çalışılmak istenen ve başarısı en çok takdir edilen şirketleri ortaya koyan “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasının sonuçları açıklandı.

Capital’in gelenekselleşen dev araştırmasında zirvedeki yerini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Koç Holding aldı. Geçtiğimiz yılın ikincisi Arçelik de listedeki yerini korudu. Garanti Bankası, bir basamak yukarı çıkarak üçüncülüğe yerleşti.

ZENNA Araştırma ve Danışmanlık tarafından, Adecco Group ana sponsorluğunda ve T-Systems co-sponsorluğunda gerçekleştirilen araştırma Ağustos-Kasım 2017 tarihleri arasında online anket tekniği uygulanarak gerçekleştirildi. Araştırmaya 59 sektörden 500’ün üzerinde şirketi temsilen 1.400 yönetici katıldı. Türkiye’nin en beğenilen şirketleri, tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken sektörlerin en beğenilen şirketleri, ilgili sektörün profesyonellerinin görüşleri alınarak belirlendi. Ankete katılan yöneticilerden kendi şirketini dışarıda tutarak hem Türkiye hem kendi sektörü için en beğendikleri şirketleri belirtmeleri istendi.

Yapılan araştırma; Türkiye ve sektörler için en beğenilen şirketleri belirlemenin dışında, en beğenilen şirket olmayı sağlayan performans kriterlerini de ölçerek ideal şirketlerin fark yaratan performans alanlarını da ortaya çıkardı. Bu kapsamda 22 performans kriteri sorgulandı ve hem bu kriterlerin öncelikleri hem şirketlerin hangi kriterlerle farklılaştığı gözler önüne konuldu.

İşte Türkiye'nin En Beğenilen ilk 20 şirketi

  1. Koç Holding
  2. Arçelik
  3. Garanti Bankası
  4. Unilever
  5. THY
  6. Coca-Cola
  7. Eczacıbaşı Topluluğu
  8. Turkcell
  9. Türkiye İş Bankası
  10. Borusan Holding
  11. Vodafone
  12. Sabancı Holding
  13. Migros
  14. Ülker
  15. Doğuş Holding
  16. P&G
  17. Vestel
  18. Anadolu Grubu
  19. Ford Otosan
  20. Akbank

“Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.capital.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor