TÜSAYDER'in Satınalma Karar Gücü 50 Milyar Dolar Oldu!

Satınalma Yöneticileri ve Profesyonelleri Derneği (TÜSAYDER) tarafından rekor bir katılımla İstanbul’da gerçekleştirilen VII. Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi’nden çarpıcı sonuçlar elde edildi. Detaylar haberimizde..

Satınalma Yöneticileri ve Profesyonelleri Derneği (TÜSAYDER) tarafından rekor bir katılımla İstanbul’da gerçekleştirilen VII. Satınalma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi’nden çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Türkiye’nin önde gelen satınalma yöneticilerinin de yer aldığı ve 550 satınalma yöneticisinin katıldığı zirvede, satınalma karar gücü 50 milyar doların üzerinde oldu.

TÜSAYDER Başkanı Gürkan Hüryılmaz, zirve sonrası yaptığı değerlendirmede, 50 milyar dolar karar gücünün “Milli Satınalma 4.0”ı geleceğe taşımak için aynı görüşü paylaştığını söyledi. Buna göre Türkiye’nin Endüstri 4.0’ı yakalamak için milli üreticileri destekleyeceğini belirten Başkan Hüryılmaz, “Ayrıca, önce milli üreticilerden satınalma yapılması konusunda hem fikir olan yöneticiler, dış ticaret açığını dış ticaret fazlasına çevirmeyi hedefliyor. Şunu belirtmek isteriz ki ülkemizde üretim yapan uluslararası firmaları da milli olarak gördüğümüz için yurtdışı firmaların ülkemize yatırım yapmaları için de TÜSAYDER çatısı altında baskı oluşturacağız” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor