Ufuk2020 Yasal ve Finansal Konular Kılavuzu Yayında!

“Türkiye Araştırma Alanı Paydaşlarının Ufuk2020 Proje Geliştirme Kapasitesinin Güçlendirilmesi (TurkeyinH2020)” Projesi kapsamında Ufuk2020 Yasal ve Finansal Konular Kılavuzu yayımlandı. Detaylar haberimizde..

Ufuk2020 Programı başvuru ve proje yürütme süreçlerinde karşılaşılan yasal ve mali kural, süreç ve detaylara ilişkin Türkiye'deki paydaşların bilgi seviyelerini artırmayı ve dahil olunan projelerin minimum hatayla sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olmayı amaçlayan Ufuk2020 Yasal ve Finansal Konular Kılavuzu yayımlandı. 

“Türkiye Araştırma Alanı Paydaşlarının Ufuk2020 Proje Geliştirme Kapasitesinin Güçlendirilmesi (TurkeyinH2020)” Projesi kapsamında Ufuk2020 Yasal ve Finansal Konular Kılavuzu yayımlandı. 

TÜBİTAK tarafından IPA II. Bileşeni altında desteklenmekte olan ve Türk araştırmacıları ile sanayi temsilcilerinin AB Çerçeve Programları’na (Ufuk2020) katılımının artırılmasını hedefleyen Proje, Eylül 2015 tarihinden itibaren uygulamaya sokulmuş durumda. 27 ay sürecek ve Aralık 2017 tarihinde tamamlanması öngörülen Proje'nin temel faaliyetleri arasında Bilgi Çoğaltıcıları Sistemi ile KOBİ Danışmanlık Sisteminin kurulması, Fikrî Mülkiyet Hakları Yardım Masasının Oluşturulması ile Bilgilendirme ve Ağ Oluşturma Faaliyetleri gibi başlıklar yer alıyor.

Bu bağlamda ilgili kılavuz, Ufuk2020 Programı’na proje başvurusu yapmayı planlayanlar, hâlihazırda proje başvurusunu yapmış değerlendirme sonucunu bekleyenler ve proje başvurusu başarılı olup proje yürütmeye başlayan tüm paydaşlar için faydalı bilgiler içeriyor. Kılavuzda yer alan bilgiler Ufuk2020 Programı Açıklamalı Örnek Hibe Sözleşmesi'nde (AMGA) aktarılan bilgilerin kapsamlı bir özeti niteliğinde olup her halükarda temel referans noktasının bahsekonu AMGA olduğu unutulmamalı. 

Yayımlanan kılavuzun İngilizce versiyonuna linkten erişilebilir. Kılavuzun Türkçe versiyonunun da Aralık ayı içinde yayımlanması öngörülüyor. Süreç linkten takip edilebilir.

Ufuk2020 Programı ve yayınlanan klavuz hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ufuk2020.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.223 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, KAMU, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor