TÜBİTAK BİGG’in En Etkin Uygulayıcı Kuruluşu: TEB

TÜBİTAK’ın BiGG Programı kapsamında 20 uygulayıcı kuruluştan biri olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2017 yılında BİGG kapsamında verdiği desteklerle en fazla girişimci desteklenmesini sağlayan kurumların başında yer aldı. Detaylar Haberimizde..

TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında 20 uygulayıcı kuruluştan biri olarak iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2017 yılında BİGG kapsamında verdiği desteklerle en fazla girişimci desteklenmesini sağlayan kurumların başında yer aldı.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Girişim Bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarına bu yıl da devam etti. TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programı kapsamında iki yıldır girişimcilerin başvurularını kabul eden TEB, bu yılın sonuçlarının açıklanmasıyla desteklediği 40 girişimci ile en çok destek veren uygulayıcı kuruluşlardan biri oldu.

TÜBİTAK’ın 2 çağrı yaptığı 2017 yılı içinde TEB, toplam 1400 başvuru aldı. Kabul edilen girişimcilere TEB Girişim Evi StepUP Programı kapsamında "Kişisel Gelişim Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Teknik Eğitimler ve Uygulama" olmak üzere dört ana modülde mentorluk desteği verdi. Girişimciler TEB Girişim Evi mentörlüğüyle hazırladıkları iş planlarını BiGG jürisine ilettiler.

Birinci dönemde TÜBİTAK’a iletilen 30 iş planından 16’sı destek almaya hak kazanırken, ikinci dönemde ise iletilen 43 iş planı arasından 24 girişimci 150.000 TL’lik devlet desteği almaya ve şirket kurmaya hak kazandı.

Denizli, İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ olmak üzere 12 ilden toplam 40 girişimci hibe almaya hak kazanırken, girişimcilerin 7’si TİM-TEB Girişim Evi’nin olmadığı illerden TEB’in online eğitim ve danışmanlık hizmetleri sonucunda başarılı oldu. Bu kapsamda TEB, toplam destek alan girişimci sayısı bazında uygulayıcı kuruluşlar içinde üst sıralarda yer aldı. 2017 yılında TÜBİTAK, BiGG programı kapsamında Türkiye genelinde toplam 426 girişimciye destek oldu.

Boz: “Girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz: “TEB olarak, ‘Danışman Banka’ anlayışımızla ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda bünyesinde girişimcilik ekosistemine özel sinerji oluşturan tek bankayız. Girişim Bankacılığı ile girişimcilere elde ettikleri finansmanla fikirlerini nasıl işe dönüştürebileceklerinden projelerini nasıl pazarlayacaklarına kadar her konuda yol gösteriyoruz. Desteklediğimiz girişimcilerin başarıya ulaşması bizleri ayrıca gururlandırıyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor