Ekonomi Bakanlığı, Yüzyıllık Markalar İle Bir Araya Geldi

Teşvik Paketleri Bilgilendirme Toplantısı kapsamında marka destek programlarının tanıtılması için Ekonomi Bakanlığı ve Yüzyıllık Markalar Derneği üyeleri Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Teşvik Paketleri Bilgilendirme Toplantısı kapsamında marka destek programlarının tanıtılması için Ekonomi Bakanlığı ve Yüzyıllık Markalar Derneği üyeleri Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. 

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantı Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıç Kaya ve Yüzyıllık Markalar Derneği üyelerinden önemli bir çok ismin katılımı ile gerçekleşti. Dernek üyelerinin yüksek katılımı ile gerçekleşen toplantı, yeni hazırlanacak ortak projelerin de habercisi oldu. 

Yüzyıllık Markalar Derneği ve Eyüp Sabri Tuncer markasının Yönetim Kurulu Başkanı Engin Tuncer, toplantının açış konuşmasında; Ekonomi Bakanlığı’nın yaklaşımı ile “markalaşmanın topyekun bir hareket olduğuna” değinerek, tarihi markaların 100 yıldan fazla zamandır yaşattıkları markalarının istikrar ve itibar yönetim sürecinin önemine dikkat çekti. Devlet ve özel sektör işbirliğinin büyük önem arz ettiği, Türkiye Markası için yüz yıldır işlerini, değer ve itibarlarını koruyarak bugüne gelen markaların ortak projeler geliştirmeleri gerektiğinin önemini vurguladı. Bu konuda dernek çatısı altında her türlü desteği sağlamak konusunda kararlı olduklarını belirten Tuncer, ayrıca pazarlamanın gelişme hızına her markanın ayak uydurması gerektiğini, bu konuda da dernek olarak her türlü imkanı sağlayacaklarının altını çizdi.

Açış konuşmasının ardından Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya sunumunda; destekler ile ilgili detayları, ortak proje geliştirme, pazarlama ve iş modeli başlıklarını aktardı. Kılıçkaya yüz yıllık markaların yaşattıkları ve geliştirdikleri iş yapış şekillerinin çok kıymetli olduğunu vurgularken, korumanın ve gelişmenin bir arada olması gerektiğine dikkat çekti. Bu konuda Ekonomi Bakanlığı’nın marka desteklerinin dünyada bir ilk olduğunu aktaran Kılıçkaya, Yüzyıllık Markaların Türkiye Markasına değer kattığını ve bu değeri artırmak için her türlü desteği sağlayacaklarını aktardı.

Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliği ile geliştirilen marka geliştirme projeleri için toplantıların düzenli olarak devam edeceğini paylaşan Kılıçkaya, toplantı bitiminde üye markaların sorularını cevapladı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor