Sami Yılmaz: Genç Girişimciler Öncelikle Sabırlı Olabilmeli!

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) konuğu olan İTO Meclis Üyesi Sami Yılmaz, genç girişimciler ile tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, gençleri sabırlı olmaları yönünde uyarırken, projenin geri dönüşünün biraz zaman alabileceğini kaydetti. Detaylar Haberimizde..

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin (BTM) konuğu olan İTO Meclis Üyesi Sami Yılmaz, genç girişimciler ile tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, gençleri sabırlı olmaları yönünde uyarırken, projenin geri dönüşünün biraz zaman alabileceğini kaydetti.

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) kurduğu ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), İTO Meclis Üyesi Sami Yılmaz’ı konuk etti. BTM’nin Eminönü’ndeki yerleşkesinde gerçekleştirilen buluşmada Yılmaz, girişimcilere tavsiyelerde bulundu. Yılmaz konuşmasına, kısa bir süre önce vefat eden İTO’nun 22. Başkanı İbrahim Çağlar’ı anarak başladı. Çağlar ile 27 yıllık dostluklarının olduğunu söyleyen Yılmaz, Çağlar’ın bilinmeyen yönlerini anlattı..

Bilmek mi, Yapmak mı?

Yılmaz, BTM girişimcilerine, ‘Ne olmak istiyorsunuz?’ ve ‘Bir işi bilmek mi daha önemli yoksa yapmak mı?’ sorularını yöneltti. Girişimcilerin verdikleri cevaplarla birlikte bir işi yapabilmenin daha önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Girişimcilik ruhu da buradan geliyor. Hayalini kurduğunuz proje ve işleri yaparken de öğrenmeye başlayabilir ve devam edebilirsiniz” dedi.

Farklı Düşünün

Sami Yılmaz, girişimcilik ruhunun kaybedilmemesi gerektiğini vurgularken, girişimcilerin toplumdaki diğer insanlardan ayrışarak özel ve farklı düşünebilen kişiler olduğunu aktardı. Gençlerin çok sabırsız olduğunu savunan Yılmaz, girişimcilerin hayata geçirdikleri projelerin geri dönüşünü hızlı bir şekilde beklediklerini, süreç uzadığı zaman da büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. 

İş hayatındaki girişimcilik tecrübelerinden bahseden Yılmaz, uzun yıllar boyunca yatırımcılarla görüşme yaptığını, hatta bir iş için yatırım alabilmek adına 28 görüşme gerçekleştirip hedefine ulaştığını anlattı.

Akıl, Güven, Cesaret

“Girişimci ruha sahip kişilerde inanç ve sorumluluk duygusu yüksek olmalı” diyen Sami Yılmaz, akıl, güven, cesaret ve bilginin girişimcilik için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Yılmaz, bu meziyetlere sahip girişimcilerin kendilerini keşfetmesi gerektiğini, güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koyarak bilgi ve donanıma yön verebileceklerini dile getirdi. Girişimciler için sosyal çevrenin önemini de vurgulayan Yılmaz, girişimcilere ekosistemde yapılan etkinliklere katılmalarını tavsiye etti.

Çözüm Odaklı Olun

Yılmaz, girişimcilerin çözüm odaklı ve bütünü görerek sonuca gitmeleri gerektiğini söyledi. Girişimcilerin hayata geçirdikleri projelerin yönetiminde, yatırımcı ile anlaştıktan sonra dahi etkin bir şekilde görev almaları gerektiğini vurgulayan Yılmaz, yatırımcı toplantılarında da sektörel anlamda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Aceleci Davranmayın

Sami Yılmaz, yatırımcıların ise yönetimsel riskler konusunda endişelenmek istemediklerine dikkat çekerek, “Bu nedenle girişimciler yatırımcılarla masaya otururken çok büyük beklenti içine girmemeli. Yatırım esnasında aceleci davranılmamalı. Projenin bulunduğu sektörü iyi bilmek ve analiz yapmak gerekir” diye konuştu.

İTO Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor