'EY Yılın Girişimcisi' Programına Başvuru İçin Son Gün 2 Şubat!

Girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ve Türkiye’de bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘EY Yılın Girişimcisi’ programı için başvurular devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ‘EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi’ yarışmasının Türkiye programı başvuruları devam ediyor. Dünya genelinde 60’dan fazla ülkede 150 şehirde düzenlenen ödül programı için son başvuru tarihi 2 Şubat 2018 olarak açıklandı. 

Bugüne kadar dünya çapında 53 girişimcinin ödüllendirildiği programın Türkiye finalisti, Monako’da düzenlenecek ‘Dünya Yılın Girişimcisi - World Entrepreneur Of The Year’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.

Jüri başkanlığını Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin'in üstleneceği programın jürisi Türkiye iş dünyasının önemli isimlerinden oluşuyor. Jüride Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine S. Kamışlı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve Faik Açıkalın yer alıyor.

Kimler Başvurabilir?

Dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek üzere EY tarafından yürütülen Yılın Girişimcisi programına başvuru yapacak adaylarda aranacak özellikler;

  • Türkiye’de en az iki yıldır faaliyet göstermesi
  • 100 milyon TL’nin üzerinde ciroya sahip olması
  • Aday olacak girişimcinin, şirketin performans ve gelişiminde imzası bulunan kurucu ve aynı şirketin üst yönetiminde sorumluluk sahibi olan bir yönetici olması
  • Son 3 yılda finansal performans anlamında yükselen bir grafik izliyor olması

Jüri üyeleri ‘EY Yılın Girişimcisi’ programı adaylarını; girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, bireysel/kurumsal sosyal sorumluluk, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterler doğrultusunda değerlendirecek.

 Türkiye’yi Önceki Yıllarda Uluslararası Arenada Temsil Eden Girişimciler

‘EY Yılın Girişimcisi’ programında başarılı bulunarak Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden girişimcilerin listesi şöyle:

  • 2004 – Süleyman Orakçıoğlu / Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2005 – Kerim Taner / Alara Tarım Ürünleri Şirket Ortağı ve CEO
  • 2006 - Sedat Yalınkaya / Goldaş CEO
  • 2007 - Ersin Akarlılar / Mavi Giyim CEO
  • 2008 - Orhan Turan / ODE Yalıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2009 - Gülden Yılmaz & Yılmaz Yılmaz / Koton Mağazacılık Başkan Yardımcısı & Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2010 - Canan Çelebioğlu & Can Çelebioğlu / Çelebi Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili & Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2012 – Şükrü Bozluolçay / Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı
  • 2014 – Levent Yılmaz & Feridun Tunçer / Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

‘EY Yılın Girişimcisi’ yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz geoy.ey.com web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi site üzerinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor