Yeni Destek Modeli Çalışmalarında KOSGEB-TOBB İş Birliği!

KOSGEB’de yeni destek programı modelleri üzerine yürütülen çalışmalar, paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde devam ediyor. Detaylar haberimizde.

KOSGEB’de yeni destek programı modelleri üzerine yürütülen çalışmalar, paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde devam ediyor.

Türkiye’de KOBİ’lerin pazar paylarının ve rekabet güçlerinin arttırılması, girişimciliğin geliştirilmesi, Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerinin güçlendirilmesi konularında destek sağlayan KOSGEB, vizyonu ve yeni destek modelleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u yeni başkanlık binasında ziyaret eden,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bugüne kadar sağlanan destekler hakkında bilgi aldı. KOSGEB’in yeni destek modelleri ile başarılı çalışmalar sergilediğini kaydeden Hisarcıkoğlu, Başkan Uzkurt ile destekler hakkında görüş alış verişinde bulundu.

KOSGEB Başkanı Uzkurt; “KOBİ’lerin yükünü birlikte omuzlayacağız.”

Prof. Dr. Uzkurt, KOSGEB olarak Türkiye’deki KOBİ’lerin teknolojiye dayalı ürünler üreterek, yurt dışı bağımlılığından kurtarılması gerektiğini, ülkemize daha fazla katma değer kazandıracak ürünlerle ekonominin canlanmasına katkı sağlayacaklarını belirterek :  “KOBİ’lerimizin özellikle teknolojik alanlardaki yeni projelerine, yurt dışından ithal edilen ürünlerin ülkemizde üretilmesine ve KOBİ’lerin Ar-Ge ve İnovasyona teşvik edilmesi konusundaki projelerini desteklemek üzere kurgulamış olduğumuz yeni destek modellerini paydaş kurum ve kuruluşlarımızla paylaşıyoruz. Çünkü KOBİ’lerin üzerindeki yükü hep birlikte omuzlayacağız.” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; “KOSGEB, KOBİ’leri harekete geçiriyor.”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise bugüne kadar KOSGEB’in KOBİ’lere vermiş olduğu destek ve hizmetlere değinerek, yeni destek modelleri ile ilgili çalışmaların KOBİ’leri harekete geçireceğine söyledi. Hisarcıklıoğlu : “Türk KOBİ’lerinin dünya pazarlarında söz sahibi olabilmeleri adına KOSGEB’in yapmış olduğu yeni çalışmalarda biz de TOBB olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız.” dedi.

KOSGEB kaynaklı haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor