Markalar İçin 2018 Yılının Dijital Pazarlama Trendleri!

Dijital teknoloji ile birlikte gelişen ve yenilenen pazarlama araçlarında öne çıkmak ve marka bilinirliğini artırmak isteyen markalar için 2018 pazarlama trendleri neler olacak? Detaylar haberimizde..

Dijital teknoloji ile birlikte gelişen ve yenilenen pazarlama araçlarında öne çıkmak ve marka bilinirliğini artırmak isteyen markalar için 2018 pazarlama trendleri neler olacak?

Markam Sen Marka ve Pazarlama Yönetim Danışmanlığı şirketinin Kurucusu Nagihan Ünüvar, dijital teknolojiye ayak uydurmanın gereklilik olduğu günümüzde markalar için 2018 öngörülerini paylaştı.

İşte Nagihan Ünüvar'dan 2018'in pazarlama trendleri;

AR (Augmented Reality-Artırılmış Gerçeklik) Sanal nesnelerin gerçek ürünlerin üzerine bindirilmesi olarak tanımlayabileceğimiz AR teknolojisi, interaktif, kullanıcı dostu bir uygulama. Bir çok sektörde kullanılabilen AR için perakende örneği verecek olursak, mobil uygulama ile satın almak istenen mobilyanın veya herhangi bir ürünün, kullanmak istediğiniz yerde nasıl göründüğünü bir foto çekerek ve ilgili ürünü o fotoya yerleştirerek görebiliyorsunuz. Kullanıcı dostu uygulama ile  seçim yapmak çok daha kolay hale geliyor.

Yaratıcı Video İçerikler ile dijital ve sosyal medyada ön plana çıkan markaların hedef kitlelerine organik erişim ve etkileşimde olacaklarını düşünüyorum. Sadece görsel içeriklerin yetersiz kaldığı, uzun hikayelerin okunmadığı, çabuk tüketilen, fark edilmek için fark yaratmak gereken günümüz sosyal medya iletişiminde, yaratıcı, kısa video içerikler ile ön plana çıkılabilir.

Live Chats ile email göndermek yerine web sitesine gelen ziyaretçi ile anında iletişim sağlayarak seçim yapması kolaylaştırabiliyor. Intercom ve Drift  gibi yapay zeka destekli araçlar da live chats için gerekli altyapıyı sağlayabiliyor.

Instagram sosyal medyanın en önemli ağı haline geldi. Önümüzdeki yıllarda facebooktan daha fazla kullanıcıya hitap edeceği düşünülen instagram için yaratıcı içerikler, profesyonel canlı hikayeler ile fark yaratmak gerektiğini düşünüyorum.

Influencer Marketing sosyal medyanın güçlü marka fenomenleri ve ne yaptıklarını, ne yediklerini, ne içtiklerini, ne giydiklerini merak eden milyonlarca takipçileri. 2018 yılında hedef kitle ile doğru bağlantı kurulacağı düşünülen fenomenler ve güçlü içerikler için bütçede yer açmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Remarketing arama motoru ve display reklamlar ile doğru hedefleme yaparak hedef kitleyi yeniliklerden, ilgilendikleri ürünlerde indirimlerden haberdar ederek daha çok etkileşim alınıyor. Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2018’de de gelişen araçları, sesli arama ve kullanıcı deneyimlerine göre hedefleme yapılabilen remarketing, display ve arama motoru reklamlarına bütçede yer ayırmaya devam etmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artık pazarlama bütçeleri dijital teknolojilere ve sosyal medyaya entegre olmuş durumda. Yapay zekayı anlamaya çalışarak ve sürekli kendini yenileyen  teknolojinin avantajlarından faydalanarak, büyük ya da küçük tüm işletmelerin dijital dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmelerini ve doğru strateji ile deneyimli profesyonellerden yardım alarak çalışmalarına devam etmelerini tavsiye ederim.

Haberimizi dijital pazarlama sektöründe faaliyet gösteren tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor