İma Group Türkiye'de 25 Milyar Dolarık Yatırım Planlıyor!

İma Group, 2023’e kadar Türkiye’de yenilenebilir enerji, savunma, inşaat, kaya gazı, doğalgaz, demir - çelik, makine sanayii, otomotiv, ekolojik ilaç, kimya ve sağlık sektörlerine toplam 25 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde..

Hong Kong, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Romanya, İtalya, Lüksemburg ve İngiltere’de 780 milyon Euro’luk ortak yatırımı bulunan İma Group, 2023’e kadar Türkiye’de yenilenebilir enerji, savunma, inşaat, kaya gazı, doğalgaz, demir - çelik, makine sanayii, otomotiv, ekolojik ilaç, kimya ve sağlık sektörlerine toplam 25 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

"Her iyi fikir yatırıma değer" sloganı ile Türkiye yolculuğuna başlayan İma Group, ayrıca yatırım desteğine ihtiyaç duyan, vizyon sahibi girişimcilere de sektör ayrımı yapmadan finansal destek sağlayacak.

İma Group Yönetim Kurulu Başkanı Derya Bağcı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Genç ve dinamik nüfusu aktif sermayesi ve geniş yatırım yelpazesi ile yenilikçi, karlı ve fark yaratan projelere imkan sağlayan Türkiye, grubumuz için ortaklık yapabileceğimiz uzun vadeli projeler açısından çok elverişli bir ülkedir.

Fakat, Türkiye'de geleneksel finansman kurumları olan bankaların kredi faiz oranlarının yüksek olması, bu yüksek maliyetlerle kısa vadeli fonları kullanarak uzun vadeli yatırımları finanse etmesi son derece güç ve imkansız bir durum yaratmaktadır.

Gerekli sermaye desteği olmadığında çoğu fikir beklenen başarıyı elde edememektedir. Bu nedenle SPK'dan kuruluş onayı beklenen Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığımız, yeni fikirlere sahip büyüme potansiyeli olan girişimcilere finansman ve gerekli donanımı sağlamak amacı taşımaktadır.

Hedefimiz, umut vaat eden projelerin gerçekleşmesini sağlamak ve yaptığımız işlere kendi değerimizi katabilmektir.

Yakın gelecekte, Ortadoğu ve yakın Asya ülkelerinde de faaliyet gösterme hedefiyle, Türkiye'deki heyecan verici yolculuğumuza başlamış bulunmaktayız."

Yapılması Planlanan Uluslararası Yatırımlar

Çatısı altında; İma Group Yapı ve Proje Yatırımları A.Ş., İma Group Medikal Enerji İnşaat Turizm Ticaret Ltd. Şti., SPK'ya müracatı yapılan ve onayı beklenen İma Group Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. bulunan İma Group Trade Investment Finance Holding’in uluslararası yatırım planları ise şöyle:

- Savunma Sanayine 500 Milyon Dolar

Hollanda'da haberleşme, bilgi teknolojileri ile savunma sanayii konusunda her yıl yaklaşık 500 milyon dolar yatırım ortaklığı.

- İtalya ve ABD’de Güneşe Yatırım

Güneş enerjisi konusunda öncelikle İtalya ve ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde her yıl 500 milyon dolarlık güneş santrali ortaklığı.

- Rusya ve ABD’de Doğalgaz Yatırımı

Öncelikle Rusya ve Amerika'da doğal gaz üretim ve dağıtımında bulunan firmalarla yaklaşık 500 milyon dolarlık ortaklık yapılması.

- Kaya Gazına 500 Milyon Dolar Yatırım

Önümüzdeki yıllarda ciddi potansiyel beklenilen kaya gazı üretimi konusunda ABD’de 500 milyon dolarlık yatırım ortaklığı.

- Londra ve Hong Kong Yatırımları

Londra ve Hong Kong'da, finansal alanlarda çalışan yatırım ve proje bankası, hisse senedi piyasaları ve çeşitli fonlarda her yıl 1 milyar dolarlık yatırım yapılması planlanlanıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor