MÜSİAD 18. Ekonomi Basın Başarı Ödülleri Sahiplerini Arıyor!

MÜSİAD’ın ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi amacıyla düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin (EBBÖ) bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

MÜSİAD’ın ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi amacıyla düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin (EBBÖ) bu yıl 18.’si gerçekleştirilecek.

18. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri yarışmasına aday olacak yayın ve haberlerin en geç 18 Şubat 2018 Pazar gününe kadar MÜSİAD iletişim birimine ulaştırılması, önerilmesi ve ödüle başvuruların yapılması gerekiyor.

Herhangi bir medya kuruluşunda veya kendi dijital mecrasında profesyonel olarak görev yapan bütün medya mensuplarına açık olan yarışmada adaylar, 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında ulusal gazete, dergi, internet sitesi ve televizyonlarda yayınlanmış en fazla üç ayrı çalışma ile başvuru yapabileceklerdir.

Yarışmaya gönderilecek haber ve yayınlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversiteler, iş dünyası, iletişim camiası ve basın sektörünün deneyimli isimlerinden oluşacak jüri tarafından belirlenecek.

Birinci seçilecek kişi ve kuruluşlar ile MÜSİAD Özel Ödülü almaya hak kazananlar, düzenlenecek törenle ödülleriyle buluşacak.

Yarışmanın Değerlendirme Kriterleri

Ekonomi Basını Başarı Ödüllerine, bir medya kuruluşunda (haber ajansları, ulusal gazete, dergi, dijital mecra - internet sitesi, İnternet TV, Blog, Sosyal Medya, Youtube vd - , televizyon) görev yapan basın mensupları kişisel olarak ya da medya kuruluşları kurum olarak katılabilecek.

Aday olacak çalışma ve yayınların, "Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi" normlarına uygun olması ön şart olduğu yarışmada, bu şarta uymayan eserler, yarışma için teklif edilmiş olsalar dahi ön eleme kurulu ya da jüri tarafından yarışma dışı bırakılabilecek. Yarışmaya MÜSİAD Yönetim Kurulu, EBBÖ Jüri Üyeleri, MÜSİAD personeli ve yakınları başvuruda bulunamayacak.

Adayların, çalışmanın yayınlandığı haberin kupürünü, videosunu, linkini ya da internet adresini mail yoluyla, haberin hangi kategoride olduğu belirtilerek " ebbo@musiad.org.tr " adresine göndermeleri yeterli olacak.

İşte 18. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri  Ekonomi Basını Başarı Ödüllerini Belirleyen Kriterler
  1. Yılın Ekonomi Haberi
  2. Yılın Reel Sektör Haberi
  3. Yılın Ekonomi Araştırma Haberi
  4. Yılın Ekonomi Röportajı
  5. Yılın Ekonomi Yazarı
  6. Yılın Ekonomi Yayını
  7. Yılın Dijital Ekonomi Yayını
  8. Yılın Ekonomi Programı
  9. Jüri Özel Ödülü
  10. MÜSİAD Yönetim Kurulu Özel Ödülü
  1. Yenilik / Gündem belirleyicilik,
  2. Özgünlük / Farklılık,
  3. Objektiflik / Tarafsızlık,
  4. Gerçeklik / Doğruluk
  5. Stratejik olma / Sosyal faydalık,
  6. Etik yaklaşım / Ahlaka uygunluk
  7. Kişisel başarı / Beceriklilik

MÜSİAD hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.musiad.org.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuruda bulunmak için ise MÜSİAD iletişim birimi (ebbo@musiad.org.tr) ile iletişime geçebilirsiniz. .

Haberimizi medya kuruluşlarında faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor