Girişim Fabrikası, Teknolojik ve Yenilikçi Fikirleri Destekliyor!

Fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmak ve girişimciliğe destek vermek amacıyla kurulan Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası, 2015 yılından bu yana Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında “Uygulayıcı Kuruluş” olarak girişimcilere destek oluyor. Detaylar haberimizde..

Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası, 2015 yılından bu yana “1512-Teknogirişim Sermaye Desteği Programı” kapsamında Uygulayıcı Kuruluş olarak girişimcileri destekliyor. 2018'in ilk yarısında projelerini hızlandırmak isteyen girişimciler için Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı, sınırlı bir süre için ikinci başvuru dönemini açtı. İyi bir fikre sahip olduğunu düşünen ve başvuru koşullarını karşılayan herkes 28 Şubat 2018 tarihine kadar Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası'na başvurularını iletebilecek.

BİGG Hızlandırma Programı'nda Uygulayıcı Kuruluş olan Girişim Fabrikası, 1. aşama kapsamında girişimcilerin başvurularını değerlendiriyor, eğitim ve mentorluk destekleri veriyor ve belirlediği yenilikçi fikirlerle birebir çalışarak 2. aşamada TÜBİTAK'ın 150.000 TL BİGG hibe desteği alabilmelerine destek oluyor.

Girişimcilerin %75'i Destek Almaya Hak Kazandı 

Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programına katılan ve 2. aşama kapsamında TÜBİTAK'a bildirilen girişimler 2015 yılından bu yana başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. 2017 yılı ikinci çağrı dönemi kapsamında 2. aşamada TÜBİTAK değerlendirme paneline sunumunu gerçekleştiren Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı girişimcilerinin %75'i 150.000 TL hibe desteğini alma hakkı elde ettiler.

Başvuru için 28 Şubat son gün!

Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı 2018 yılında TÜBİTAK tarafından ilan edilen aşağıdaki 6 tematik alanın herhangi biriyle uyumlu projesi olan tüm girişimcilerin başvurularını kabul ediyor.

  1. Akıllı Ulaşım
  2. Enerji ve Temiz Teknolojiler
  3. İleri İmalat ve Sanayi 4.0
  4. İletişim ve Sayısal Dönüşüm
  5. Sağlık ve İyi Yaşam
  6. Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

28 Şubat'ta sona erecek ikinci başvuru döneminin ardından belirlenecek girişimciler Özyeğin Üniversitesi'nin Altunizade ve Çekmeköy'de bulunan kampüslerinde alanlarında uzman ve tecrübeli isimlerle birebir çalışma fırsatları bulabilecekleri bir programa katılabilecekler. 2. aşama sonunda TÜBİTAK tarafından 150.000 TL hibe desteğinden faydalanmasına karar verilen Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı girişimcileri, Özyeğin Üniversitesi kampüsünde yer alan ÖzÜ-X binasında ücretsiz paylaşımlı ofis alanı, donanım odaklı projeler için OpenFab makine parkuru kullanımı gibi diğer desteklerden de faydalanma şansına sahip olabilecekler.

 

Girişim Fabrikası BİGG Hızlandırma Programı ve başvuru koşulları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için www.girisimfabrikasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor