Düşük Bütçelerle Etkili Dijital Pazarlama Nasıl Yapılır?

Mevcut olan ve yeni kuracağınız bir işletme için, yeni müşteriler kazanmanız gerekiyor. Bunun içinde marka bilinirliğinizi arttırmanız için en az maliyetle gerçekleştirebileceğiniz dijital pazarlama yöntemlerini seçebilirsiniz. Peki düşük bütçeyle dijital pazarlama nasıl yapılır? Detaylar

Mevcut olan ve yeni kuracağınız bir işletme için, hizmetleriniz ya da ürünlerinize yeni müşteriler kazandırmanız gerekiyor. Fakat sermaye eksikliğiniz varsa çok kişiye ulaşmak zor görünüyor olabilir. Bu mali kısıtlamaya bakacak olursak, yatırım engelini aşmak için atacağınız ilk adımlar dijital pazarlama içerisinde olmalıdır. Marka bilinirliğinizi arttırmak için reklam bütçesi az olan dijital pazarlamanın en yakın dostunuz olduğunu unutmamalısınız. Gelin birlikte düşük bütçeyle dijital pazarlama nasıl yapılır okuyalım.

Müşteri Potansiyeli Olan Kişilerle Temas Kurun

Başlangıç ​​olarak, farkında olmamız gereken mutlak öncelik, ürün veya hizmetin doğru olup olmadığıdır. Müşterilerin gereksinimlerini yerine getirip getirmediğini bilmek ve başka bir değişiklik veya iyileştirmeye ihtiyaç duyup duymadığına bakarak var olan ve oluşabilecek sorunların çözülmesi gerekir.

Sorunların çözülmesi dahilinde sonraki adımlar daha bilinçli ve eksiksiz atılır. Ulaşılan insan sayısında da gözle görülür artışlar kaçınılmaz olacaktır. Bir e-posta listesi hazırlayın ve kişilere kendinizi net bir şekilde tanıtacak tanıtım mailleri gönderin. Doğru noktaya değinerek hem vakitlerini harcamayın hem de içeriğiniz hakkında bilgi edinmelerini sağlayın.

Sosyal Medya Platformlarından Faydalanın ve Fırsatlar Oluşturun

Sosyal medya platformlarına özen göstermeli ve satışını yaptığınız hizmet ya da ürüne göre belli noktalarda ağırlık oluşturmalısınız. Örneğin kadınlara yönelik takı ürünleri satışı yaptığınız bir e-ticaret siteniz varsa Pinterest ve Instagram uygulamaları ile hedef kitleye ulaşmak daha kolaydır. Paylaşılan içerikleri kimlerin beğendiği ve yapılan paylaşımların oranları takip edilerek gelecekte hazırlanacak içeriklerde de kalite artışı sağlanabilir.

Ayrıca farklı fırsatlar ve kampanyalar oluşturarak sizi takip eden kullanıcıların dostlarını da sitenize çekmelerini sağlayın. Arkadaşını getiren kişilere indirim fırsatları sunarak e-ticaret sitenizi pazarlamalarını sağlayabilirsiniz.

Yerel Pazarlama

Büyük işler yapmak için ilk adımlar sağlam, küçük ve bilinçli atılmalıdır. Yerel medya ve blog yazarlarıyla iletişime geçerek ilk önce size yakın kişilere ulaşabilirsiniz. İlk olarak büyük medya şirketlerini kullanmak büyük bütçe harcaması gerektirdiği için bu noktada uzak durulmalıdır.

Yerel bloglar, Facebook, Twitter, e-posta gibi platformları kullanın. Bu zaman alabilir. Fakat girişimci olarak zaman ve çaba harcanması gereklidir. Çünkü ihtiyaç duyulan sermaye ne yazık ki, önemli ölçüde büyümeye başlayana kadar maalesef ulaşılamayacak bir noktadır. Zaman geçtikçe daha büyük medyayla bağlantı kurabilir ve daha fazla sayıda insana ulaşan notlar ve basın bültenleri yayınlayabilirsiniz. Bu noktada, akılda tutulması gereken önemli bir ipucu, bir hikayenizin olması gerektiğidir. Çünkü insanlar ilgi çekici olayları sever.

SEO Çalışması

Bir başka ve kesinlikle işe yarayan adım… Uzun vadede olumlu dönütlerin alınabileceği SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) çalışması iş girişiminizde Google, Bing veya Yahoo gibi arama motorlarıyla uyumlu olacağı anlamına geliyor.

Bu arama motorları bugün potansiyel yeni müşterilerimiz tarafından ve gelecekte hizmetlerinizin görünür olabileceği yeni şeyler aramak için kullanılmaktadır. Bunun başarıyla gelişmesi için ilk günden beri aklınızda olması gerekir. Örneğin, çok güzel olmasına rağmen flash teknolojisi %100 arama motorlarıyla uyumlu değildir. Metin kullanmanız her zaman önerilir.

Kısa ve Tatlı Videolar Oluşturun

Videolar, çevrimiçi bilgi paylaşımı için en iyi formatlardan biridir. Aslında, Facebook’un her gün 4 milyondan fazla video görüntüsü var.

Küçük işletmelerde videoların büyük bir etkisi olması için profesyonelce kaydedilmesi gerekmez. Kolay paylaşılan kısa ama ilgi çekici videolar oluşturmak için basit bir video kamera veya akıllı telefon kullanabilirsiniz. Videolarınızı hızlı tanıtım için Twitter, Facebook, Pinterest, Vine ve diğer pek çok platforma yükleyebilirsiniz.

Sosyal Topluluk Oluşturun

İşletmenizi çevrimiçi ortamda tanıtmanın en iyi yollarından biri, bir topluluk yetiştirmektir. Bu işlem blogunuzdaki yorumlara yanıt vermek, Facebook ya da LinkedIn’de bir grup oluşturmak veya sosyal medya kanalları aracılığıyla takipçileriniz ile düzenli olarak sohbet başlatmak olabilir.

Muhtemelen kendi ürününüzü tamamlayan ürün ve hizmetlerle iş yapan bir avuç meslektaşınız olacaktır. Meslektaşlarınız ile beraber de sohbet programı oluşturun. Bu sayede ulaşmak istediğinizden daha fazla kişiye seslenme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Çapraz Kanallara Dayalı Yeniden Pazarlama

Tipik yeniden pazarlama, tüketicilerin daha önce gördükleri platformlarda reklamları tekrar oynatmayı içerir. Bu nedenle, potansiyel bir müşteri Google AdWords reklamınızı tıkladıysa, ancak dönüşüm sağlamadıysa, Google AdWords’ü aynı platformda (ideal olarak daima farklı bir reklamla) sunmaya devam edin.

Yapacağınız bu uygulamalardan bazılarına bütçe ayırmanıza bile gerek kalmazken bazıları da düşük bütçe ile halledebileceğiniz adımlardır. Son yıllarda sosyal mecralarda organik erişim kolaylığı sınırlanmaya başladı ve reklam vererek tüketicilere ulaşmanız gerekiyor.

Başlangıç için atılan adımlar işe yarasa da çok fazla büyümeye etkisi olmayacaktır. Zamanla kazancınız doğrultusunda verdiğiniz reklamlar ve oluşturduğunuz içeriklerdeki gelişmeler sayesinde amacınıza ulaşabilirsiniz.

blog.kobisi.com kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor