Globalleşmek İsteyen Teknoloji Firmalarına Yatırım Fırsatı!

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle sürdürülen Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nda yeni başvuru dönemi başladı. Son başvuru tarihi 18 Mart 2018. Detaylar haberimizde..

İTÜ ARI Teknokent liderliğinde, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle sürdürülen Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nda yeni başvuru dönemi başladı. Son başvuru tarihi 18 Mart 2018.

Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı, yerli teknoloji firmalarına 250 bin dolar kaynak ayırarak, global iş yapış biçimlerini aktarmak adına önce Silikon Vadisi’nin know-how’ını İstanbul’a getirerek, Türkiye’de eğitim veriyor sonrasında ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) iş süreçleri için San Francisco, Chicago ve New York’ta önemli bir yol haritası sunuyor.

Başvurularla yeni dönemi başlatacak olan Innogate’in ilk bölümü İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ABD pazarına giriş stratejileri, pazar araştırması, ürünün rekabetçi avantajlarını konumlandırma, fiyatlandırma ve iş modeli gibi pek çok konuyu kapsayan iki aylık yoğun ve kapsamlı bir program desteği veriliyor. Programın İstanbul’daki eğitim ve ABD pazarına hazırlık dönemini başarıyla tamamlayan firmalar; San Francisco ve New York’ta uluslararası yatırımcılar, mentorlar ve diğer girişimciler ile bir araya geliyor. Birebir sonuç odaklı ve yoğun ilerleyen altı aylık program süresince firmalar sektörlerine yönelik birçok bağlantıya ulaşırken, müşteri, partner ve distribütör adayları ile ilişkilerini de geliştiriyor.

Altı aylık paket uluslararası girişim hızlandırma programı Innogate, yerli teknoloji firmaları için Türkiye ve ABD dönemi için 250 bin dolar kaynak ayırıyor. Firmaların uluslararası pazarda müşterilere ulaşarak satış yapmasını, iş birlikleri kurmasını veya yatırım almalarını hedefleyen programın sağladığı 250 bin dolarlık desteğin içinde Dilek Dayınlarlı, Tommaso Di Bartolo, Bob Gillespie gibi alanında uzman isimlerden alınan eğitim ve network desteği; Chicago ve San Francisco’da İTÜ ARI Teknokent’in ofislerini beş aya kadar kullanabilme imkanı ve o süreçte alınan danışmanlık hakkı; halkla ilişkiler, pazarlama ve operasyonel destekler de yer alıyor.

ABD Pazarına Açılmasını Sağlıyor

2014 yılından bu yana gerçekleştirilen ve 40 firmaya ABD’nin kapılarını aralayan; 23 firmanın aktif olarak ABD’ye açılmasını sağlayan Innogate Programı’ndan yararlanan girişimler önemli başarılara imza attı.

Bu girişimler arasında yer alan

  • Monument, 900 bin dolar ile Kickstarter’da en fazla fon toplayan Türk girişimi unvanını kazandı ve ACT Venture Partners öncülüğünde 1,4 milyon dolar yatırım aldı. Monument halen Kaliforniya’da perakende satışlarına devam ediyor.
  • Innogate programı ile Amerika’ya açılan Mekansal İşler, UrbanStat platformu ile 500 bin dolar yatırım alarak işini büyütme fırsatı elde eden firmalar arasında yer aldı. 
  • ABD’de online olarak Amazon, Walmart, E-Bay ile kendi internet sitesi üzerinden ihracat yapan SBS, 1.3 milyon avro yatırım aldı. New York’ta 120 mağazaya giren SBS’nin Boston, San Francisco’da da perakende satış noktası bulunuyor. SBS, cirosunu 5 kat artırdı.
  • Perakende şirketlerinin tedarik yönetimine odaklanan iş analitiği girişimi Invent, Innogate sayesinde 2015 yılının ikinci çeyreğinde 3 binin üzerinde mağazaya sahip ilk ABD’li müşterisiyle çalışmaya başladı ve bugün cirosunun yüzde 15’i ABD’den geliyor.
  • Innogate kapsamında doğru bağlantılara ulaşan Repzone ise New York’ta çalışmalarını sürdürüyor.
  • Tedarik zinciri yönetimine getirdiği farklı yaklaşımıyla ABD pazarına Chicago’dan giren Logiwa, yüzlerce müşteriye ulaştı. 
  • Innogate sonrası istikrarlı başarıya imza atan ODC Business Solutions, ürün yelpazesini geliştirdi ve küresel rekabette hızlandırdı.

 Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.innogate.org web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor