Dünyanın İlk Akıllı ve Güneş Enerjili Otobanı Çin'de!

Çin sürücüsüz ve elektrikli araç kullanımına geçişi güçlendirmek için dünyanın ilk güneş enerjili otobanını 2022 yılına kadar açmayı planlıyor. Detaylar haberimizde..

Çin sürücüsüz ve elektrikli araç kullanımına geçişi güçlendirmek için dünyanın ilk güneş enerjili  otobanını 2022 yılına kadar açmayı planlıyor.

Ülkenin doğusunda yer alan Zhejiang Eyaleti’nin altı şeritli Hangzhou-Shaoxing-Ningbo güneş otobanı elektrikli araçları şarj edecek ve otomatik sürüşü destekleyecek güneş panellerine sahip.

161 km uzunluğundaki otoyol, Çin’in en yükek hız limiti olan saatte 120 km ile seyahate imkan sağlayacak. Süper olarak nitelendirilen otobanın akıllı sistem ve araç yönetimi yoluyla ortalama hızı yüzde 20 ila 30 oranında arttırması bekleniyor. Ayrıca gişe ödemeleride bulunmayacak bu otoban ödemeleri otomatik alacak böylece araçların yavaşlamalarına da gerek kalmayacak.

Güneş enerjisi ile çalışacak bu süper otoban trafik kazalarını azaltmak için otomatik sürüş için uyarlanabilir bir yol ortamı da sunacak. Araçlara ve yola kurulan sensörler sayesinde, acil durumlar karşında insanlardan daha hızlı müdahale sağlanacak, sensörler ayrıca yol güvenliğini sağlamak için arızaları tespit edebilecek ve otomatik sürüş, manuel sürüşe kıyasla daha güvenli hale getirilecek.

Solarbaba kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.258 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Uluslararası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor