Merkez Bankası "Herkes İçin Ekonomi" Mikrositesi Açtı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Herkes İçin Ekonomi olarak adlandırdığı finansal okuryazarlık ve ekonomi eğitimi çalışmaları ile farklı hedef kitlelere ulaşmayı amaçlayan bir mikro site hazırlayarak yayına aldı. Detaylar haberimizde..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Herkes İçin Ekonomi olarak adlandırdığı finansal okuryazarlık ve ekonomi eğitimi çalışmaları ile farklı hedef kitlelere ulaşmayı amaçlayan bir mikro site hazırlayarak yayına aldı.

Merkez Bankası, en önemli iletişim kanallarından biri olan internet sitesini yenilenerek 2 Şubat'ta yayına aldı. Tasarım olarak yenilenmesinin yanı sıra içerik ve yerleşim planı açısından da yeniden ele alınan site, daha erişilebilir ve anlaşılabilir içeriklerle ziyaretçiler için daha kullanıcı dostu bir yapıya kavuştu. İnternet sitesinin yenilenmesi çalışmalarının yanında yakın zamanda başlatılan "Herkes için Ekonomi" girişimi için de bir mikro site hazırlanarak yayına alındı.

"Herkes için Ekonomi" mikro sitesi, başta gençler olmak üzere toplumun Merkez Bankası hakkında bilgi düzeyi daha az olan kesimlerine para politikası ve merkez bankacılığıyla ilgili içerikleri oldukça renkli, eğlenceli ve onlara yakın bir dille anlatmayı hedefliyor.

Bu çerçevede yeni mikro site, temel ekonomi ve merkez bankacılığı kavramlarını animasyonlar, infografikler ve anlatımlı videolar ile tanıtıyor. Site ayrıca çocuklar ve gençler için de yayınlar içeriyor.

"Herkes için Ekonomi" sitesini kullanmak ve detaylı incelemek için herkesicin.tcmb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor