TÜRKPATENT Patent Atölyesi Öğrenciler İçin Faaliyete Geçti!

TÜRKPATENT ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliği ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine interaktif patent araştırma ve uygulama eğitimleri vermek amacıyla TÜRKPATENT bünyesinde oluşturulan Patent Atölyesi açıldı. Detaylar haberimizde..

TÜRKPATENT ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü işbirliği ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine interaktif patent araştırma ve uygulama eğitimleri vermek amacıyla TÜRKPATENT bünyesinde oluşturulan Patent Atölyesi açıldı.

Ülkemizde üretilen patentlerin sayısının ve niteliğinin artırılması için gerekli insan kaynağı ihtiyacının eğitim ve öğretimin temelinden başlayarak giderilmesini ve mevcut potansiyeli artırmayı amaçlayan proje, MEB ve TÜRKPATENT arasında imzalanan protokol ile başlatıldı.

Proje kapsamında, gençlerimizin; patent başvurularının nasıl yapılacağı, ne tür buluşlar için patent alınabileceği, bilgiye erişimde izlenmesi gereken yol gibi konularda bilgi ve becerilerinin artırılması ve eğitim-öğretim ile elde ettikleri birikimlerini yeni fikirlerle buluşlar ortaya çıkarmak için kullanabilmeleri hedeflendi.

İlk aşamada orta öğretim ve lise öğrencilerine uygulanacak projenin ileride tüm eğitim kademelerinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Projenin açılışına ilk uygulamalar için pilot olarak seçilen Ankara Fen Lisesi, Doğa Koleji Lisesi, Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Patent Atölyesi birer haftalık eğitimler halinde gerçekleştirilecek ilk grup atölye çalışmasına ise Ankara Fen Lisesinden 15 öğrenci ile başladı.

Eğitimle, öğrencilerin günlük hayatın her alanında buluş yapmayı gerektirecek teknik problemlerin varlığını kavraması, bu teknik problemleri tespit edebilen herkesin potansiyel buluşçu olabileceğinin, yapılan buluşların patent ile korunmasının önemli olduğunun aktarılması ve patent veri tabanlarından araştırmanın öğretilmesi amaçlanıyor.

Ders programı kapsamında, önemli ölçüde görsel öğeler (video, resim) kullanılmasının yanı sıra derslerin belli bölümlerinde ünlü buluşların kısa hikâyelerinin patent perspektifinden aktarılması da yer alıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.052 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor