Temiz Teknoloji İş Fikirleri Destek Programı Başvurularınızı Bekliyor!

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı, Küresel Çevre Fonu ve The Cleantech Open ile birlikte “enerji ve çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin desteklendiği ve yarıştığı uluslararası program, Türkiye’de 5.yılında da temiz teknoloji girişimcilerini desteklemeye devam ediyor. Detaylar

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ve The Cleantech Open ile birlikte “enerji ve çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin desteklendiği ve yarıştığı uluslararası program, Türkiye’de 5.yılında da temiz teknoloji girişimcilerini desteklemeye devam ediyor.

TÜBİTAK, UNIDO ve GEF tarafından 2014’ten beri düzenlenmekte olan  “Enerji ve Çevre” temalı Girişimcilik Hızlandırma Programı-GCIP “Temiz teknoloji girişimcileri geleceği şekillendiriyor. Sizde bu değişimin bir parçası olun” sloganı ile 2018 yılına başlıyor.

“Temiz Teknoloji iş fikirlerini arıyor, ulusal ve uluslararası fırsatlar sağlıyor ve hayata geçirebilmek için birlikte çalışıyoruz" yaklaşımı ile Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkede sürmekte olan program başta eğitim ve mentorluk destekleri olmak üzere, tanıtım ve sermayeye ulaşım kilit aktivitelerini bu konuda çalışan girişimcilere sunuyor.

Ulusal ve Uluslararası Arenada Adınızdan Söz Ettirin!

GCIP Türkiye, kamu ve özel sektör destekli yürütülmekte olan çok sayıda girişimcilik programı içinde 2014 yılından bugüne oluşturduğu çeşitli iş birlikleri ve girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılarla öne çıkıyor.

Türkiye’de TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) ev sahipliği yaptığı programda, geçen yıl olduğu gibi bu yılda, “Yenilenebilir Enerji”, “Enerji Verimliliği”, “Atık Yönetimi”, “Su Verimliliği” ve “Yeşil Binalar”, “Akıllı Ulaşım” ve “İleri Malzemeler” kategorilerindeki başvurular kabul ediliyor. 

Yarışmaya, bu kategorilerde faaliyet gösteren tüm KOBİ’lerin yanında, bu alanda yeni bir fikri olan, bir ürün geliştirmeye çalışan ve/veya geliştirdiği ürünü pazara ulaştırmaya çalışan tüm girişimciler, öğrenciler, araştırmacılar, uzmanlar ve akademisyenler başvurabiliyorlar.

Girişimcilerin çeşitli enstrümanlar ve çok katmanlı mekanizmaların ile desteklenmesinin sağlanması için, Sanayi ve Yatırım dünyası ile entegrasyon süreci de devam ediyor. 2018 yılında girişimcilerin prototipleme, üretim, sanayi iş birliği ve yatırım ihtiyaçlarına yönelik olarak OSTİM ve TBS Yatırım’da GCIP’in resmi destekçileri arasına katılıyor ve GCIP programı yoluna daha da güçlenerek devam ediyor.

Başvuru Aşaması ve Ödüller

Başvurular 5 Mart- 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında www.turkey.cleantechopen.org adresinden kabul edilecek. TÜBİTAK’ın ev sahipliği ve liderliğiyle organize edilen panellerde projeler akademisyen, iş dünyası temsilcisi, yatırımcı ve seri girişimcilerden oluşan uzmanlar tarafından değerlendirilecek, programa devam etmeye uygun bulunan projeler seçilecek ve yarı finalistler 18 Haziran 2018 tarihinde ilan edilecek.

Program sonunda birinci seçilen takım 50.000 TL olan Ulusal Birincilik Ödülü’nü, ikinci seçilen takım 25.000 TL İkincilik Ödülü’nü ve üçüncü seçilen takım 15.000 TL Üçüncülük Ödülü’nü almaya ve ilk iki sırada yer alacak takımlarının birer üyeleri, Los Angeles’te gerçekleştirilecek Global Forum’da ülkemizi, program sponsorluğunda, projeleri ile temsil etmeye hak kazanıyorlar. Aynı zamanda Global Forum’un sunduğu küresel yatırımcılar, iş çevreleri ve uluslararası mentorlar ile tanışma ve küresel platformda diğer ülke ekipleri ile yarışma fırsatını da yakalıyorlar.

Bunların dışında başarılı takımlara Bakanlık Özel Ödülü, Kadın Girişimci Ödülü, Halkın Seçimi Ödülü, Yılın Genç Girişimcisi Ödülü, Sürdürülebilirlik ve Başarılı Mezun Ödülü gibi ödüller bekliyor.

Girişimcilik Hızlandırma Programı-GCIP hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr ve turkey.cleantechopen.org web adreslerini ziyaret edebilirisniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor