TÜSİAD Projeleriyle Girişimcilik Ekosistemine Güç Katacak!

TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu'nun 40'ı aşkın uzmanın desteğiyle, üzerinde yaklaşık bir yıldır çalıştığı “Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” kamuoyuna tanıtıldı. Detaylar haberimizde..

TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu'nun 40'ı aşkın uzmanın desteğiyle, üzerinde yaklaşık bir yıldır çalıştığı “Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” kamuoyuna tanıtıldı. Dönüşüm projesi altyapı, eğitim ve mentorluk, ekosistem promosyonu, finansal destek sistemleri, hukuk, iletişim ve KPI-endeks başlıkları altında 22 somut projeyi içerisinde barındırıyor.  

TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu, Mayıs 2017'de girişimcilik ekosistemini geliştirmek için başladığı çalışmaları tamamlayarak 22 somut proje önerisinden oluşan yol haritasını 27 Mart Salı günü TÜSİAD Genel Merkezi'nde yapılan “Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” tanıtım toplantısında kamuoyuna açıkladı.

Altyapı, eğitim ve mentorluk, ekosistem promosyonu, finansal destek sistemleri, hukuk, iletişim ve KPI-endeksten oluşan yedi temel alanda yürütülen çalışmalara, Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminden girişimci, yatırımcı, melek yatırım ağı, ortak çalışma alanı, üniversiteler, danışmanlık ve hizmet şirketleri, büyük şirketler ve girişimcilikle ilgili STK'lardan 40'ı aşkın uzman görev yaptı. 

Türkiye'nin girişimcilik dönüşümüne yön vermeyi hedefleyen 22 proje ile girişimci sayısının artırılması, girişimcilik ekosistemini güçlendirecek hukuki ve idari altyapının oluşturulması, ortak çalışma alanı ihtiyacının giderilmesi, girişimcilere yeni finansman yöntemlerinin sağlanması, teknoloji temelli girişimcilerin desteklenmesi, eğitim ve mentorluk imkânlarının artırılması ve Türkiye girişimcilik ekosisteminin uluslararası alanda yeni işbirlikleri kurması hedefleniyor.

“Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Projesi” tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik şu ifadeleri kullandı: “Dünyada girişimcilikle yaratılan değerin %78'i yedi ülkedeki 11 şehirde toplanmış durumda. 130'dan fazla ülkenin değerlendirildiği Küresel Girişimcilik Endeksi raporunda dört yıl önce 25. sıradayken bugün 37. sıradayız. Önemli bir eşikteyiz ve bu eşiği atlayabilmek için beş senemiz var. Dünyanın herhangi bir noktasındaki bir girişimci için Türkiye  öncelikli tercih ve cazibe noktası olmalı. TÜSİAD olarak, bu amaçla başlattığımız ‘Türkiye'nin Girişim Dönüşümü' projesi kapsamında Mayıs 2017'den bu yana girişimcilik ekosisteminden paydaşlarla yoğun bir çalışma yürüttük. Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini iyileştirmek için dünyadaki uygulamaları inceledik. Kuvvetli yanlarımızı ve ihtiyaçlarımızı tespit ettik. Hukuk, altyapı, veri, eğitim, koordinasyon ve teşvik alanlarında somut önerilerimizi hazırladık. Diğer strateji kağıtlarından farklı olarak her birini projelendirdik. Başlamaya hazır duruma getirdik. İhtiyacımız, kamu dahil tüm paydaşlar ile ekosistem oyuncularının işbirliği içinde çalışmasıdır.  TÜSİAD olarak bu konuda her türlü desteği vereceğiz.”

Türkiye Girişimcilik Dönüşümü Projesi tanıtım sunumunu TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Başkanı Murat Peksavaş yaptı. Murat Peksavaş'ın projelere dair ayrıntılı bilgi verdiği sunumun ardından “Türkiye'de Girişimcilik Ekosistemi Nasıl Gelişir?” başlıklı bir panel düzenlendi. Peksavaş'ın moderatörlüğünü üstlendiği panelde Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, Core Strategy Kurucusu İhsan Elgin, MDA Teknoloji ve Yatırım Ticaret Kurucu Ortağı Mehmet Onarcan, Arkan & Ergin JPA International Kurumsal Finansman Ortağı  Doğa Taşkent panelist olarak yer aldı. Toplantı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masası Lideri Murat Özyeğin'in yaptığı konuşmayla sona erdi.

Proje hakkındaki daha detaylı bilgiyi Türkiye'nin Girişimcilik Dönüşümü Proje Önerileri Kitapcigi aracılığı ile edinebilirsiniz..

TÜSİAD kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor