Teknolojinin Kadın Liderleri Ödülleri’ne Başvurular Başladı!

Türkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için yola çıkan Microsoft Türkiye’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular başladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de teknoloji alanında başarı hikayeleri yaratan kadınları ortaya çıkarmak için yola çıkan Microsoft Türkiye’nin bu yıl üçüncüsünü  düzenlediği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışması için başvurular başladı.

Geleceği inşaa eden teknoloji sektörünün dünyayı güçlendirecek inovasyonlar üretmesinde cinsiyet eşitliğinin önemli bir rolü olduğuna inanan Microsoft, kadın girişimciliği ve kadın istihdamını destekleyecek çalışmalarla kadının ekonomik ve sosyal yaşamdaki konumunu güçlendirmeyi amaçlayan KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) ve kız çocukların eğitim yoluyla güçlenmesini odak noktasına alan Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle teknoloji alanında başarı hikayesi yaratan kadınları ortaya çıkarmak için düzenlenen Teknoloji’nin Kadın Liderleri yarışması üçüncü kez gerçekleştiriyor.

2016’da başlayan Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması, başarı hikayeleriyle ilham veren kadınları bu yıl da desteklemeye devam ediyor.

Girişimci Kadınlar 9 Ayrı Kategoride Yarışacak

Başarı hikayelerinden ilham alan kadınların daha harika işler başaracağına inanan Microsoft Türkiye’nin Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması kadınlara yönelik bu yarışma ortaokul lise öğrencilerinden profesyonel yöneticilere kadar her yaş ve meslek grubundan kadınların aday olabilmesiyle birbirinden özel başarı hikâyelerinin gün yüzüne çıkmasını sağlıyor.

Programa başvurular 9 ayrı kategoride yapılabiliyor. Kadın girişimci ve liderler, 4 Mayıs 2018 son başvuru tarihine kadar buradaki sitesindeki formu doldurarak yarışmaya katılabilecek.

Teknolojinin Kadın Liderleri Yarışmasının Kategorileri

  1. Geleceğin Teknoloji Yıldızı Adayı,
  2. Genç Teknoloji Yıldızı,
  3. Bilişimde Fark Yaratan Kadın Lider,
  4. Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi,
  5. Yılın Başarılı Kadın Yazılım Geliştiricisi,
  6. Yılın Başarılı Kadın CIO’su,
  7. Engelleri Aşan Kadın,
  8. Yılın Bilim Kadını,
  9. Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider

Teknolojinin Kadın Liderleri yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.microsoft.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji alanında başarılı girişimlere imza atmış kadın liderlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor