Yerli Hava Durumu Uygulaması 2 Milyon Kişiye Ulaştı

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, yerli "hava durumu" uygulamasını, iOS ve android uyumlu akıllı telefonlara indiren kişi sayısının 1 milyon 919 bin 466'ya ulaştığını bildirdi. Detaylar haberimizde..

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, yerli "hava durumu" uygulamasını, iOS ve android uyumlu akıllı telefonlara indiren kişi sayısının 1 milyon 919 bin 466'ya ulaştığını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana gözlem ve hava tahmini çalışmalarıyla kamu, özel sektör ve vatandaşlara hizmet verdiğini belirtti.

Genel Müdürlüğün, gelişmiş teknoloji alt yapısı ve 24 saat kesintisiz çalışan personeliyle yüzde 90'lara varan hava tahmin tutarlılığı sağladığını belirten Güneş, kullanıcılara teknolojinin elverdiği her ortamda ulaşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bugün milyonlarca kişinin kullandığı akıllı telefon ve tabletler sayesinde, günlük hayatın oldukça kolaylaştığına dikkati çeken Güneş, akıllı cihazlar için geliştirdikleri hava durumu uygulamasının vatandaşlara daha hızlı ulaşma imkanı sağladığını belirtti.

Güneş, hazırladıkları hava tahmin uygulamasının büyük bir ilgi gördüğünü dile getirerek, "Hava durumu uygulamasını indiren kişi sayısı ise 1 milyon 919 bin 466 kişiye ulaştı. Bu sayının daha da üst seviyelere çıkması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." bilgisini verdi.

Kurumun web sayfasında yer alan bilgilerin çoğunun mobil uygulamada da yer aldığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti: "Meteorolojinin 'hava durumu' uygulamasında, iller ve ilçeler için hava durumu, sıcaklık, basınç, rüzgar, nem, dinamik görüntüler, güneşin doğuş ve batış saatleri, radar, deniz suyu sıcaklıkları, kar kalınlıklarını gösteren harita görünümleri de yer alıyor. Tatile çıkmayı düşünen vatandaşlarımız, istedikleri bölgelerdeki deniz ve hava sıcaklığını anlık olarak uygulamadan öğrenip, ona göre tedbirlerini alabilecekler."

Genel Müdür İsmail Güneş, "Hava durumu" uygulamasının vatandaşların faydalanabileceği güzel bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi.

Yerli "Meteoroloji Hava Durumu" uygulaması hakkında daha detaylı bilgi için www.mgm.gov.tr web adresini ziyaret edebilir, ayrıca uygulamayı google play ve app store mağazaları aracılığıyla iOS ve android uyumlu akıllı telefonlarınıza kolayca yükleyebilirsiniz.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor