Kadın Bakış Açısı Girişimcilikte Fark Yaratıyor!

YTÜ TTO tarafından düzenlenen “Kadın Bakış Açısından Girişimcilik” konferansı katılımcıları arasında yer alan Workinton CEO’su Pınar Massena, girişimcilik,co-working sektörü, kadın istihdamı, girişimci kadınlar ve Workincubation hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Detaylar Haberimizde..

Bilimsel araştırmalar neticesinde ortaya çıkan buluş ve yenilikçi ürünlerin ticarileşmesini, bu ürünlerin toplumun, ülke ekonomisinin ve üniversitenin faydasına dönüştürülmesini amaçlayan bir oluşum olan Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi (YTÜ TTO) tarafından 9 Mayıs Çarşamba günü “Kadın Bakış Açısından Girişimcilik” konferansı düzenlendi.

Konferansın katılımcıları arasında yer alan Workinton CEO’su Pınar Massena, girişimcilik,co-working sektörü, kadın istihdamı, girişimci kadınlar ve Workinton’un kuluçka merkezi Workincubation hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yolumuzu Nerede Başarıya Ulaşacaksak Oraya Doğru Çevirebilmemiz Gerekiyor

Workinton’u, “doğal girişimcilik alanları” olarak tanımlayan Workinton CEO’su Pınar Massena, “Profesyonel yaşantımın içeresinde bir es verip girişimci olmak üzere bir atılımda bulundum ve bunun ne kadar zor olduğuyla yüzleştim açıkçası. Dünya artık robotik bir döneme giriyor. Bu dünyada birtakım meslekler olmayacak. Memur zihniyetiyle çalışılan işlerden ziyade daha yaratıcı olduğumuz işlere yönelmemiz gerekiyor. Birtakım ülkelerde de çok farklı destekler, hibeler, kuluçka merkezleri, teknoparklar, üniversiteler vesilesiyle bazı alanlar girişimcilik fikirlerinin doğmasına, büyümesine, gelişmesine olanak sağlıyor. Girişimcilik zor olsa da buradaki temel unsur azimli olmak, dirençli olmak, denemek, olmuyorsa yolu değiştirmek. Girişimcilikte başarısızlık diye bir şey söz konusu olmaz. Yön değiştirmek olabilir. Yolumuzu nerede başarıya ulaşacaksak oraya doğru çevirebilmemiz gerekiyor” dedi.

Ortadoğu’nun Silikon Vadisi İstanbul Olabilir

Yöneltilen bir soru üzerine Workinton’un Ortadoğu’da gerçekleştirdiği iş birliğine de değinen Massena, “Workinton olarak biz de Ortadoğu’ya Katar ile adım attık. Gidelim diye düşünmemiştik, talep oradan geldi. Katar’ın başkenti Doha’da ilk şube açılışını gerçekleştireceğiz. Ortadoğu’ya girmemizin ardından diğer Ortadoğu ülkelerinden de büyük ilgi görmeye başladık. Önümüzdeki dönem hedefimiz; Ortadoğu pazarında büyümek. Sektörümüz, Ortadoğu için çok ilginç ve yeni. Türkiye’ye de büyük ilgi duyuyorlar. Ortadoğu’da sermaye gücü çok yüksek kuruluşlar var ve yatırım alanları arıyorlar. Dünya melek yatırımcı ağlarının temel hedefi, bu yatırımcıların sermayesinin kendi ağlarına katılması. Doğru projelerle bu yatırımcıları ve Ortadoğu’yu buraya çekerek melek yatırımcılığı geliştirebiliriz. İstanbul’un, Ortadoğu’nun silikon vadisi olması mümkün. Genç nüfusu yüksek olan bir toplumuz. Çok güzel projeler de üretiyoruz” dedi.

Kadınlarımız Daha Çok Cesaretlendirilmeli!

Kadın girişimci sayısının istenen düzeyde olmadığının altını çizen Massena, “Girişim konusunda kadınlar daha geride duruyor. Bunun, toplumun genel yapısıyla ilgisi olduğunu düşünüyorum. Girişimciliğe baktığımızda kadın girişimcilerin payı yüzde 30 oranında. Bizim ofislerimizde de yüzde 33 civarındaydı. Son dönemde bu oran yüzde 40’a yükseldi. İyi bir gelişim gösteriyor diye düşünüyorum. Kadın bakış açısı girişimde fark yaratıyor. Genel olarak baktığımızda kadınlarımızı teknoloji alanında çok göremiyoruz, bu alan dışındaki tüm girişimlerde varlar. Aktif oldukları sektörlerde de müthiş başarılı işler ortaya koyuyorlar. Hayatın hiçbir alanında kadın ve erkek ayrımının yapılmasını doğru bulmuyorum. Denge içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bir ekip kurulacaksa, kadın ve erkek sayısı dengeli olacak biçimde kurulmalı. Bu tarz ekipler başarıya daha kolay ulaşıyor. Bu bir bütünlük. Bu bütünlüğü yakalayarak her şey daha güzel hale getirilebilir. Kadınların daha çok cesaretlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor