Startuplar, Sportup 2018'de Spor Endüstrisi ile Buluştu

Sporu ileriye taşıyacak, ufuk açıcı fikirler, projeler ve girişimlerin buluştuğu Sportup Konferansı, ikinci yılında 23 Mayıs Çarşamba günü Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul, Maslak’ta gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Sporu ileriye taşıyacak, ufuk açıcı fikirler, projeler ve girişimlerin buluştuğu Sportup Konferansı, ikinci yılında 23 Mayıs Çarşamba günü Nişantaşı Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul, Maslak’ta gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı konuk ve konuşmacıların katıldığı etkinlik bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da katkılarıyla düzenlendi. Açılış konuşmasında kürsüye çıkan Spor Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Veli Ozan Çakır, sporun her alanında teknoloji kulanımının öneminin arttığına ve Türkiye’nin bu alanda ilerlemesinin önemine vurgu yaptı. Nişantaşı Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Sayın Esra Hatipoğlu da dijital dönüşümün tüm sektörlerdeki dönüştürücü etkisine ve spora verdikleri öneme değinerek Sportup 2018 Konferansına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gün boyu süren etkinlik 6 farklı oturum ile dolu dolu geçti. Türkiye ve Avrupa'dan uzman konuşmacılar;

  • Avrupa spor inovasyon ve startup ekosistemi
  • Spor ve medyada dijital spor iletişimi
  • Spor pazarlaması ve sponsorluklarda yenilikçi yaklaşımlar
  • Sporda veri kullanımı ve analizi
  • Spor yönetiminde dijital dönüşümün etkileri
  • Bir girişimcilik ve yatırım alanı olarak spor endüstrisinde fırsatlar
  • Spor startuplarının yatırımcı sunumları

konularında sektördeki gelişme ve örnekleri katılımcılar ile paylaştılar.

Günün sonunda yerli ve yabancı 10 spor startup ekibi, seyirciler önünde, projelerini yatırımcı ve spor endüstrisinden uzmanlara sundular. Sunumlar sonunda jürinin oyları ile ilk üçe giren projeler belirlendi.

Medya ve yayıncılık üzerine geliştirdiği aplikasyon ile Smarter TV startuplar arasında birinci oldu. Sosyal medya ve taraftar etkileşimi odaklı ContentStadium ikinci olarak açıklandı. Sporcu performansı ve takımların video analizi üzerine çözümler üreten, ilk üçe kalan tek yerli proje olan Sprongo ise üçüncülüğü elde etti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.798 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor