MİLGEM'den Türk Savunma Sanayii İçin Tarihi Başarı!

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Karadağ'da düzenlenen basın toplantısında Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 4 korvet ihalesini Türkiye'nin kazandığını duyurdu. Detaylar haberimizde..

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Karadağ'da düzenlenen basın toplantısında Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 4 korvet ihalesini Türkiye'nin kazandığını duyurdu.

Nurettin Canikli, resmi ziyaret kapsamında geldiği Karadağ'da, AA ve TRT muhabirlerine yaptığı açıklamada, Türkiye, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir günün yaşandığını belirtti.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'ta önemli bir imza töreninin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Canikli, "Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 4 korvet ihalesi sonuçlandı ve bugün imzalar atıldı. Bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. 4 korvet inşası ve teslim edilmesi... Anahtar teslim olarak gerçekleştirilecek." diye konuştu.

"Tek seferde yapılan en yüksek rakamlı ihracat"

Türk savunma sanayisinde bugüne kadar bir seferde en yüksek rakamlı ihracata yönelik imzaların atıldığını ve korvetlerdeki sistemlerin yerli olacağını belirten Canikli, şunları söyledi:

"Bu korvetlerin, MİLGEM sınıfı korvetlerin tasarımı ve inşası yerlileştirilmişti. Çok büyük oranda anahtar teslim ve yerli ürünlerin kullanılacağı dört savaş gemisi inşası olacak. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu aynı zamanda. Bu yönüyle de son derece önemli. Milyar dolarlık bir projedir ve Türkiye olarak ilk defa uluslararası alanda böyle sofistike bir projenin ihalesini üstleniyoruz. Altı ayı aşan bir zamandır müzakereler devam ediyordu, gerçekten çok zorlu ve zahmetli bir müzakere sürecinden sonra görüşmeler tamamlandı ve bugün de imzalandı, imzayı attık."

"Türkiye Uluslararası Piyasaya Çok Hızlı Bir Giriş Yaptı"

İhalenin zorlu bir sürecin sonucunda kazanıldığını anlatan Canikli, şu bilgileri verdi: "Bu ihale, proje, Bakanlığımız bünyesinde kurulmuş olan askeri fabrika ve askeri tersanelerin yönetim şirketi olan, sermayesinin tamamı devlete ait ASFAT Anonim Şirketi tarafından gerçekleştirilecek, yürütülecek ve sonuçlandırılacaktır. Türkiye MİLGEM sınıfı korvet savaş gemilerinde, bu alanda uluslararası piyasaya bu projeyle çok hızlı bir giriş yapmıştır. Türk savunma sanayisi bir şahlanma projesiyle karşı karşıyadır şu anda. Bu projeyi bundan sonraki büyümesine, gelişmesine büyük katkı sağlayacak bir proje olarak görüyoruz." 

"Türk Savunma Sanayi Rüşdünü İspat Etmiştir"

Canikli, söz konusu projenin dost ve kardeş iki ülke arasındaki bağların daha da güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu projeyi Türk savunma sanayinin önemli bir eşiği atlama noktası olarak da görmemiz mümkün. Bu ihale, anlaşmayla Türk savunma sanayi rüşdünü ispat etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor