AStart Programı Dijital Sigorta Girişimcilerine Destek Oluyor!

Anadolu Sigorta’nın “Dijital Sigortacılık” dünyasını geliştirerek gündelik hayatı kolaylaştırmak için başlattığı Astart programı, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve sigortacılığa yeni bir soluk getirecek girişimlere destek olacak. Detaylar haberimizde..

Anadolu Sigorta’nın “Dijital Sigortacılık” dünyasını geliştirerek gündelik hayatı kolaylaştırmak için başlattığı Astart programı, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak ve sigortacılığa yeni bir soluk getirecek girişimlere destek olacak.

Dijital dünyadaki yenilikçi uygulamalarıyla fark yaratan Anadolu Sigorta, sektör ile ilgili girişimcileri desteklemek amacıyla Astart isimli bir program başlattı. Yeni ürün ve hizmetler sunarak “Dijital Sigortacılık” dünyasına katkıda bulunacak girişimlere destek olacak Astart ile erken aşama teknoloji iş fikirlerinden, yatırım almış iş fikirlerine kadar pek çok girişimin desteklenmesi amaçlanıyor.

Anadolu Sigorta, Astart’ta destekçisi olduğu platform veya kuluçka merkezleriyle işbirliği yaparak, seçtiği girişimleri partnerlerine yönlendirecek ve fikirlerin hayata geçme sürecine katkı sunacak.

Başvurular 20 Temmuz Tarihine Kadar Devam Edecek

Astart, girişimcilere kuluçka merkezlerine erişim ve sektörün uzmanlarından mentör desteği gibi imkanlar sunacak. Bu programa yapılacak başvurular, 07 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek finalde değerlendirilecek ve bu değerlendirmede seçilen ilk 3 girişim Workup Girişimcilik Programı’na katılmaya hak kazanacak.

Yenilikçi ve Sürdürülebilir Projelere Tam Destek

Astart ile, insurtech kavramını yaygınlaştırarak, sürdürülebilir projelere katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, “Yeni teknolojilerin gelişiminde yeni iş fikirlerini desteklemenin büyük payı olduğunu biliyoruz. Bu amaçla sigortacılıkta yenilikçi IT çözümleri geliştirmek ve insurtech’leri yakından takip etmek için Kolektif House’ta bir ofis açtık. Kolektif House, fikri olan ama bu fikrini hayata tek başına geçiremeyen, özellikle genç girişimcileri buluşturan bir mekân. Biz de bu çatı altında İş Bankası ile ortak bir ofis açarak genç girişimcileri desteklemeye başladık. Bu kapsamda Kolektif House’taki ilk workup mezunlarımızdan birisi olan e-kira.net ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Yine Kolektif House’ta geliştirdiğimiz TurboJet projemiz de faturalı hasarların mobil uygulamamız üzerinden aracısız ve kâğıtsız olarak bize iletilmesini ve ihbardan itibaren saniyeler içinde ödenmesini sağlayan bir yenilik. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz Hackathon gibi adımlarımız da bu programımızın bir parçası. Şimdi de Astart’la, işbirliği içinde olduğumuz tüm platformları, girişimcileri desteklemek için bir araya getiriyoruz” dedi.

Sigorta sektörüyle alakalı veya sigorta ile entegre olabilecek iş fikrine sahip tüm girişimlerin katılabileceği Astart  programı hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için www.astart.ist web adresini ziyaret edebilirsiniz.  

Haberimizi sigorta sektörüyle alakalı iş fikrine sahip okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor