Tüm Çalışmalar Tarihi İpek Yolu’nun Yeniden Canlandırılması İçin!

Türkiye’nin ileri gelen düşünce platformlarından biri olan Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması olarak nitelenen “Kuşak ve Yol Projesi” hakkındaki stratejik plan oluşturma toplantısının ilkini Türk-Çin Kültür Derneğinde gerçekleştirdi.​ Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ileri gelen düşünce platformlarından biri olan Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması olarak nitelenen “Kuşak ve Yol Projesi” hakkındaki stratejik plan oluşturma toplantısının ilkini Türk - Çin Kültür Derneği'nde gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TÜGEM Başkanı Raşit YemişenKuşak ve Yol Projesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu ifade ederek ülkemizde tam ve doğru olarak tanınabilmesi için iş hayatının tüm sivil toplum örgütlerinin çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Yemişen, "Bu projenin Türkiye’de tanıtılmasında bugüne kadar Türk - Çin Kültür Derneğinin önemli hizmetleri oldu. Dernek ayrıca Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin kültürel ilişkisi açısından önemli bir görev üstlenmiş durumda. Kendilerini, Türkiye’de Çin Kültürü ve Çin’de Türk kültürünün yaygınlaşması için vazifelendirerek çok önemli görevler ifa etmiş ve kültürel hizmetlerine özveriyle devam ediyor. Kültürel faaliyetleri ile ilgi yaptığı çalışmalarından dolayı Türk-Çin Kültür derneğine teşekkür ediyorum. İlkini gerçekleştirdiğimiz TÜGEM toplantılarındaki amacımız, fikir üretip bu fikirleri SADKOM’da değerlendirerek stratejik plan oluşturmaktır. Bunu yapabilmek adına ilk çalışmamız eğitim üzerine olmalıdır. Bu konuda özellikle Çin’de eğitimin önceliklendirilmesi konusunda çalışmalar yürütülmelidir. Çin’de eğitim alacak olan gençlere daha çok burs sağlanması konusunda da TÜGEM olarak gereken çalışmalar yerine getirilecek." dedi.

İş Dünyası Yolun Başında

Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı ise "TÜGEM’in Kuşak ve Yol Projesi kapsamındaki strateji geliştirme planını çok önemsediklerini ifade etti. Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için büyük fırsatlar içeren Kuşak ve Yol projesinin başta Türkiye Cumhuriyeti resmi makamları olmak üzere iş dünyasının da ilgili STK’larına detaylı bilgilendirmelerde bulunulmalıdır." dedi.

Bu konuda iş dünyasının henüz “yolun başında” olduğunu vurgulayan Karslı, projenin çok daha fazla sayıda ve teferruatlı çalışmalarla tanıtılması gerektiğini ve  projenin önemi karşısında yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını belirtti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor