2018 Küresel İnovasyon Endeksinde 50'inci Sıradayız!

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, ABD Cornell Üniversitesi ve INSEAD ortaklığı ile hazırlanan 2018 Küresel İnovasyon Endeksleri Raporu'nun sonuçları açıklandı. Detaylar haberimizde..

Dünya Fikri Mülkiyet ÖrgütüABD Cornell Üniversitesi ve INSEAD ortaklığı ile hazırlanan 2018 Küresel İnovasyon Endeksleri Raporu'nun sonuçları açıklandı. Açıklanan rapora göre Türkiye küresel inovasyon endeksleri sıralamasında geçen yıla göre yedi basamak gerileyerek 126 ülke arasından 50.'inci sırada yerini aldı.

Küresel İnovasyon Endeksleri ile bir ülkenin inovasyon kapasitesi; inovasyon sistemleri, insan kaynakları maliyeti ve araştırması, altyapı tesisleri, piyasa etkisi, ticaret öz yeterliği, bilgi, teknoloji ve inovasyon başta olmak üzere 81 kategoride değerlendiriliyor. 

Geçen yıl 127 ülke arasında 43’üncü olan Türkiye bu yıl 7 basamak gerileyerek 126 ülke arasından 50’nci sıraya yerleşti. Böylelikle, Türkiye kalkınmışlık düzeyine göre beklenen seviyenin altında performans sergileyen ülkeler kategorisinde yer aldı. Bu listede Türkiye’yi bir basamak önünden takip eden ülke de Romanya olurken, hemen ardında yer alan ülke Katar olarak belirlendi.

Küresel İnovasyon Endeksi İlk 5
2018 Yılı İsviçre, Hollanda, İsveç, İngiltere, Singapur, 
2017 Yılı İsviçre, İsveç, Hollanda, ABD, İngiltere

Endekste yükselişi en hızlı olan ülkeler de İsrail ve Çin olarak tespit edildi. Bu bağlamda, 2017 yılında 17’inci sırada olan İsrail’in 6 basamak ilerleyerek 11’inci sıraya, geçen yıl 22’inci sırada olan Çin’in ise 5 basamak yükselerek 17’nci sıraya yerleştiği saptandı.

www.globalinnovationindex.org web adresini ziyaret ederek Global İnovasyon Endeksi hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ar-Ge ve İnovasyon; (özel sektörüyle ve devletiyle) ülke olarak en önemli ve en samimi odaklarımızdan ikisi olmalı. Ancak bu sayede katma değerli ürünleri ve hizmetleri önce kendimize, coğrafyamıza sonra da tüm dünyaya daha fazla satabiliriz.

Haberimizi tüm okurlarımıızn ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor