Workup Girişimcilik Programında Üçüncü Dönem Başladı

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup girişimcilik programında üçüncü dönem başladı. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip erken aşamadaki teknoloji odaklı girişimler için tasarlanan program 12 yeni girişimin işlerini geliştirmesine yardımcı olacak. Detaylar Haberimizde

Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup girişimcilik programında üçüncü dönem başladı. Sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip erken aşamadaki teknoloji odaklı girişimler için tasarlanan program üçüncü döneminde 12 yeni girişimin işlerini geliştirmesine yardımcı olacak.

Ülkemizde girişimcilik ekosistemini büyütme ve katma değerli iş modellerinin hayata geçirilmesiyle ülke ekonomisine destek sağlama amacıyla hayata geçirilen Workup, Kolektif House Levent bünyesinde, mentor Ömer Erkmen'in liderliğinde ve hâlihazırda teknolojik girişimlere yatırım yapan Hackquarters'la birlikte Kolektif House tarafından yürütülüyor.

Kabul edilen girişimlere, alanında uzmanlaşmış profesyonellerden iş fikri geliştirme, yalın girişimcilik metotları, araştırma ve geliştirme, takım çalışması ve liderlik, sunum becerileri, satış taktikleri gibi çok çeşitli konularda destek alma olanağı tanınırken; aynı zamanda devlet hibeleri, hukuk, finans, muhasebe ve pazarlama gibi alanlarda ücretsiz mentor desteği de veriliyor.

Erken aşama girişimler için bir sıçrama noktası olan Workup’a seçilen girişimler, program sonunda faaliyetlerini bir üst seviyeye taşıma ve potansiyel iş ortaklıkları geliştirme imkânına sahip oluyor. Girişimciler Workup dâhilinde Türkiye İş Bankası ve bağlı iştirakleri ile işbirliği yapma ve geniş müşteri ve iş ortağı ağına erişim sağlayabiliyor.

Girişimlere ekosistemdeki profesyonellerin yanı sıra; Türkiye İş Bankası’nın çeşitli iş birimlerinden yöneticileri de birebir mentorluk veriyor. Programda girişimlerin en verimli şekilde çalışabilmesi adına Kolektif House’da ücretsiz sunulan ofis desteğinin yanı sıra, içinde fikir jimnastiği yapabilecekleri toplantı odaları ve girişimcilik ekosistemindeki diğer paydaşlarla iletişim ağı oluşturabilecekleri fiziksel bir iş ortamı da sunuluyor.

Şu ana kadar 6 bin 500’ün üzerinde başvurunun yapıldığı Workup’ta, bugüne kadar 19 girişim mezun oldu. Workup Girişimcilik Programı’nda, girişimcilerden herhangi bir ücret veya hisse talep edilmiyor.

İşte Workup 3. Dönem Programına Seçilen Girişimler:

  1. Compocket: Yeni nesil ölçüm cihazları geliştirerek laboratuvar ortamında harcanan zamanın daha verimli olmasını sağlayan donanım ve yazılım içeren girişim.
  2. Catch: Horeka düzeyinde profesyonel iş bulmayı sağlayan video CV platformu.
  3. Doktorderki: Uzman doktorlara birebir soru sorabildiğiniz mobil uygulama.
  4. Epiqur: Uluslararası ve şehirlerarası düzeyde etkinliklerin ses kaydının ekibin kendi üretimleri olan donanımla yüksek kalitede kaydedilmesi ve hem canlı hem de dijital platformdan paylaşılması.
  5. Hangiüniversitehangibölüm: Üniversite adayı öğrencilerin hayalindeki bölüm ve üniversiteyi keşfetmesini sağlayan bir web platformu.
  6. Heryerdepilates: İstediğin zaman, istediğin yerde Türkiye'nin en iyi eğitmenleri ile Pilates yapabilmen için online pilates stüdyosu.
  7. HesApp: Restoranlarda ödenen hesapların paylaşıldığı ve kullanıcıların nerede ne kadar hesap öderim sorusuna cevap bulabilecekleri, özel indirim ve kampanyalardan faydalanabilecekleri dijital platform.
  8. LeadOnly: Sağlık sektörü için dijital lead otomasyonu sağlayan CRM aracı.
  9. Onboardio: Web sitelerindeki ziyaretçilerin analitik verileriyle, canlı Chat’e sorulabilecek soruların cevaplarını eşleştirmeye yarayan web uygulaması.
  10. StartupHR: Startup'ların ekip arkadaşı, stajyer, part time ya da full time çalışan bulabileceği dijital ve sosyal platform.
  11. Userguiding: Web uygulamaları için kod yazmadan interaktif ürün turları ve yardım sayfaları hazırlamaya imkân sağlayan platform.
  12. Zebrapos: Abonelik e-ticareti, abonelik tahsilatı ve tekil e-ticaret altyapısı sağlayan SaaS platform.

Workup girişimcilik programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.workup.ist web adresini ziyaret edebilirisniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor