17.TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri İçin Başvuru Süreci Başladı!

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği, bu yıl 17. kez verilecek olan Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri için son başvuru tarihini 15 Ağustos olarak açıkladı. Detaylar haberimizde..

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), bu yıl 17. kez verilecek olan Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri için son başvuru tarihini 15 Ağustos olarak açıkladı. Ödüller, büyük firma ve KOBİ’lere yönelik iki farklı kategoride, yaratıcı fikir, yenilikçi ürün, ürün geliştirme süreci ve yenilikçiliğin ticarileştirilmesi dallarında veriliyor.

TESİD’den Bir Yenilik; “Teknopark Girișimcilik Ödülü”

TESİD, bu yıl yeni bir yarıșma kategorisi olușturarak, teknoparklardaki genç girișimcileri davet ediyor. Algoritma etkinliğinde katılımcılar Endüstriyel IoT (nesnelerin interneti), yapay zekâ, 5G, makine öğrenmesi, siber güvenlik ve akıllı şehir alanlarında yeni nesil uygulamalar için proje geliştirecek, sonuçlarını TESİD üyesi elektronik sanayi firmaları ile paylaşacak böylece yarışma kapsamında yeni iş birlikleri fırsatı yakalayacaklar. Bu kategoriye de 15 Ağustos’a kadar başvurulabiliyor.

Netaş CEO’su ve TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C. Müjdat Altay, “Yeni nesil teknolojiler sadece bildiklerimizi yeni yollarla yapma imkânı sunmakla kalmıyor, daha önce olmayan iş modelleri ve hizmetleri de mümkün kılıyor. Ülkemizin ürettiği katma değeri ancak yeni teknolojileri geliştirerek artırabilir ve gelecek hedeflerimizi yakalayabiliriz. Bu anlamda; kamu, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte ortak akıl ile güçlü çözümler üretmesini çok önemsiyoruz. Biz sektörün çatı örgütü olarak, geleneksel "Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri" ile yenilikçi fikirlerin ticarileşmesine katkıda bulunarak bilişim ekosistemini zenginleştirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Peki Kimler Başvuru Yapabilir?

Firma büyüklüğüne göre Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ve Büyük Firmalar olmak üzere iki dalda ödül verilecek olan yarışmaya; Türkiye’de elektronik ürün, sistem tasarlayıp üreten ve/veya her türlü yazılım geliştiren firmalar başvurabilirler. Bir ürünün tasarlanıp üretilmesinde birlikte çalışan firma ve kuruluşlar ödüle birlikte başvurabilirler.

Ödüle başvuran firma söz konusu ürün veya süreç tasarımında alt yüklenici/tedarikçi kullanmışsa, durumu başvuru formunda belirtir; sonradan yazacağı raporda yüklenici/tedarikçinin projeye katkısını ayrıntılı olarak belirtir.

Unutmayın, Yenilikçilik Yaratıcılık Ödüllerine başvurmak isteyen fikir sahiplerinin en geç 15 Ağustos 2018 tarihine kadar buradaki başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

17.TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık ve Teknopark Girișimcilik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tesid.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor