Berat Kijamili, GSEA 2018'de Türkiye'yi Temsil Etti!

EO Türkiye’nin organize ettiği Global Student Entrepreneur Award’ın Türkiye ayağını kazanan genç girişimci Berat Kjamili, 2000 öğrenci girişimcinin başvurduğu, 54 ulusal şampiyonun finale katılmaya hak kazandığı Global Student Entrepreneur Award’da EO Türkiye’yi temsil etti. Detaylar haberimizde..

EO Türkiye’nin organize ettiği Global Student Entrepreneur Award’ın Türkiye ayağını kazanan genç girişimci Berat Kjamili, 2000 öğrenci girişimcinin başvurduğu, 54 ulusal şampiyonun finale katılmaya hak kazandığı Global Student Entrepreneur Award’da EO Türkiye’yi temsil etti. 

Dünyanın dört bir yanındaki tüm EO şubelerinin başkanlarının ve yöneticilerinin bir araya geldiği yıllık toplantının ardından düzenlenen törende, EO Türkiye’yi temsil eden, Q Zenobia’nın kurucusu, Berat Kjamili yarışmada verilen en önemli unvanlardan biri olarak kabul edilen Sosyal Girişimcilik Ödülüne layık görüldü.

Gençlerin Girişimciliğe Yönlendirilmesinde En Kapsamlı Yarışma: GSEA

1998’den beri organize edilen GSEA, öğrenim süresi içinde kendi işini kurmuş öğrencilere yönelik en kapsamlı uluslararası yarışma olma özelliğini taşıyor. Yarışmaya lise, üniversite ve lisansüstü seviyesinde öğrenim gören kişiler katılabiliyor. Öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece daha çok öğrencinin girişimciliği bir kariyer rotası olarak benimsemesini sağlamak amacıyla düzenleniyor. GSEA, öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getirerek, onlara erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma imkanı sunuyor.

EO Türkiye, Gençleri Girişimciliğe Teşvik Ediyor

EO Türkiye’nin girişimine sağladığı katkıları aktaran Sosyal Girişimcilik Ödülünü kazanan Berat Kjamili, “EO ile tanışmam Küresel Öğrenci Girişimci ödüllerinin Türkiye ayağına katılmam ile başladı. EO Türkiye tarafından, en iyi öğrenci girişimci seçilip Kanada finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandım. Kanada finallerinde EO Türkiye başkanı Arhan Kayar ve ekibi de beni bizzat destekledi. Sosyal Girişimcilik Ödülü ile ise Türkiye’ye geri döndük. Dünyadaki iş dünyası içerisinde, böylesine büyük bir deneyime, güce ve etkiye sahip bir kurumdan bu ödülü almak benim için büyük onur ve motivasyon kaynağı oldu.” dedi

Mültecilerin Sorunlarına Çözüm Olmak İsteyen Girişim: QZenobia!

Mülteci merkezi olarak çalışan mobil uygulama Q Zenobia’nın kurucusu Berat Kjamili girişimini anlatırken yabancı uyrukluların problemlerine çözüm geliştirilmesinin önemini şu sözlerle vurguluyor: “Bugün Türkiye’de 3,5 milyon kayıtlı yabancı uyruklu kişi var. Bunlara ek olarak 2 milyon kişinin daha olduğu tahmin ediliyor. Bu kişilere yönelik çıkarılan yasalar, bu kişilerin hakları, iş imkanlarına erişimleri, sağlık, eğitim, vb. hizmetlere erişimleri gibi alanlarda kimi belirsizlikler söz konusu. Kısacası içinde bulunduğumuz bilgi çağında, yabancılar, sığınmacılar ve mültecilerle ilgili “bilgi” eksik. Q Zenobia bu sorunu kendine temel alıyor ve bilgi kirliliğinin önüne geçmek için günümüzün önemli tekniklerinden big data analizlerini kullanıyor. Bu analizler ile bu kişilerin ihtiyaçlarının görünürlüğünü artırmayı hedefliyor. Bu veriler Q Zenobia’nın anlaşma yaptığı kurumlar, STK’lar ve şirketlerle yüzdelik olarak paylaşılıyor. Gelir modelinin odağında yer alan big data analiz raporları ile dolaylı olarak yabancıların sorunları tespit edilmiş oluyor ve bunlara yönelik kurumlar tarafından çözüm geliştirilmesinin önü açılıyor.”

Kjamili, mültecilerin uygulama sayesinde iş olanakları, mülteci haberleri gibi birçok bilgiye ulaşabilmelerinin çok büyük fayda sağladığının altını çiziyor. “Yabancılar bu uygulamaya üye olduklarında kendilerini ilgilendiren en son gelişmeleri takip edebiliyorlar. Onlarla ilgili yeni bir yasa çıktığında, kendilerine yönelik yeni bir hak tanındığında, dünyada onlara etkisi olacak bir gelişme olduğunda bilgilendiriliyorlar ve bu tarz kişiselleştirilmiş haberlere ulaşabiliyorlar. Ayrıca kendi yeteneklerini ve becerilerini buraya kaydederek olası işverenlerle buluşma imkânı da elde edebiliyorlar.”

Berat Kijamili ve Q Zenobia hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki haberimizi okuyabilirisiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor