Yerli ve milli mühendislik kabiliyetleri kullanılarak BMC Power tarafından tasarlanan ve yine yerli ve milli imkanlarla üretilen 6 silindirli, 585 beygir gücündeki Ağır Vasıta Motoru’nun ilk çalıştırılması İTÜ OTAM laboratuvarlarında başarıyla gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..
Yerli ve milli mühendislik kabiliyetleri kullanılarak BMC Power tarafından tasarlanan ve yine yerli ve milli imkanlarla üretilen 6 silindirli, 585 beygir gücündeki Ağır Vasıta Motoru’nun ilk çalıştırılması İTÜ OTAM laboratuvarlarında başarıyla gerçekleştirildi.
2017 Şubat ayında tasarımına başlanılan 6 silindirli, 585 beygir gücündeki ağır vasıta motorunun ilk prototip üretimi 2018 Haziran ayında BMC İzmir tesislerinde tamamlanarak, teste hazır hale getirildi. Motorun ilk çalıştırılması 2018 Temmuz ayında OTAM laboratuvarlarında başarıyla gerçekleştirildi.
Motor, transmisyon ve kontrol sistemlerinde uluslararası çapta güçlü bir mühendislik firması hedefiyle çalışmalarını sürdüren BMC Power, bu tecrübeyle 1000 beygir gücünde yeni nesil zırhlı araç ve 1500 beygir gücünde Altay Tankı güç grubu tasarım ve üretim çalışmalarını da sürdürüyor.
BMC Power’ın bu başarısına binaen İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlük bünyesinde bir plaket töreni düzenlendi. Törene İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, BMC Power Genel Müdürü Dr. Osman Dur, OTAM İcra Kurulu Üyesi Ekrem Özcan ve sektörün birçok önemli ismi katılım gösterdi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından BMC Power adına Genel Müdür Osman Dur’a tebrik plaketi takdim edildi.
Etkinlik kapsamında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca şunları söyledi; “İTÜ köklü tarihiyle ilklerin ve enlerin okulu. Bu tür testlerin okulumuz içerisinde bulunan OTAM’da yapılması, projelerin milli teknoloji üretimini ve kalkınmayı tetikleyecek başarıyla sonuçlanmasına önemli katkı sağlayacak. Ülkemizin önde gelen firmalarıyla yaptığımız iş birlikleri hem İTÜ’nün köklü kültürünü besliyor hem de ulusal stratejilerimiz doğrultusunda ilerlenmesini sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”
BMC Power Genel Müdürü Dr. Osman Dur ise şunları söyledi; “Biz bu motoru geliştirirken, rekabetçi teknolojileri takip ederek yeni teknolojiler geliştirecek bir ekosistem oluşturmak için çalışıyoruz. Bu amaca yönelik olarak iş birliği içinde olduğumuz üretim altyapısı olan sanayi şirketlerine alanımızla ilgili mühendislik kabiliyeti kazandırmayı, üniversitelere ise akademik güçlerini ve araştırma altyapılarını daha etkin kullanma imkânı vermeyi hedefliyoruz. Bu çalışmaları bir ekosistem çerçevesinde eşgüdümlü yürüttüğümüz sürece Türkiye’de güzel işler ortaya çıkacaktır.”
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.