Lüleburgaz Belediyesi, Bu Kez de Sosyal Fayda İçin Kolları Sıvadı!

2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, girişimcilik ekosistemine yeni oyuncular kazandırma yolunda çeşitli organizasyonlara imza atıyor. Detaylar haberimizde..

2017-2021 Stratejik Planı çerçevesinde 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı ilan eden Lüleburgaz Belediyesi, girişimcilik ekosistemine yeni oyuncular kazandırma yolunda çeşitli organizasyonlara imza atıyor. Odak noktasında sosyal girişimcilik de bulunan Lüleburgaz Belediyesi, inovatif iş fikirleriyle topluma sosyal ve ekonomik boyutta fayda sağlamak isteyen girişimci adaylarına yönelik Sosyal Fayda İçin Tasarım Odaklı Düşünme Fikir Kampı’nı hayata geçirdi.

12-13 Eylül 2018 tarihleri arasında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen Sosyal Fayda İçin Tasarım Odaklı Düşünme Fikir Kampı’na inovatif iş fikirleri bulmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen genç katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. 2 gün süren kamp boyunca SOGLab Kurucusu ve Tasarım Direktörü Göksel Gürsel ile SOGLab Eğitim Programları Direktörü Buse Gedik tarafından sosyal girişimcilik konularında çeşitli eğitimler verildi.

Sosyal Girişimcilik Yolunda İlk Önemli Adım Atıldı

Sosyal sorunlara daha etkili, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretilmesi gerektiğinden yola çıkan sosyal inovasyon ve girişimcilik ilkeleri; açlık, eşitsizlik ve çevre kirliliği gibi problemler ile mücadele etmeyi esas alırken barış, sürdürülebilirlik, eğitim ve ekonomik kalkınma gibi hedefleri de merceğine alıyor. Bu doğrultuda güçlü toplumlar için sosyal fayda sağlayan iş fikirleri üretme hedefiyle yola çıkan katılımcılar, Sosyal Fayda için Tasarım Odaklı Düşünme Fikir Kampı’nda değerli yetkinlikler kazandı.

Sosyal fayda paydasında buluşan genç girişimci adayları, eğitimlerin yanı sıra atölye ve takım çalışmaları da gerçekleştirdi. Bu sayede katılımcılar; 2050 Teknoloji Vizyonu, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Tasarım Odaklı Düşünme Teknikleri, Sosyal Girişimcilik, Sosyal İş Modeli Tasarımı konularında bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı yakaladılar.

Sosyal fayda sağlayan inovatif iş fikirleri üretmek üzere yeni yöntemler öğrenen katılımcılar, Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen Sosyal Fayda için Tasarım Odaklı Düşünme Fikir Kampı sayesinde başarılı birer girişimci olma yolunda ilk önemli adımlarını attılar.

Sosyal Fayda İçin Tasarım Odaklı Düşünme Fikir Kampı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz inovasyonvetasarim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor