PwC’nin Sosyal Etki Laboratuvarı Yarışmasında 3 Türk Finalist Yarışacak!

PwC’nin, sosyal girişimciliğe dikkat çekerek bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal girişimcileri desteklediği Sosyal Etki Laboratuvarı yarışmasında 13 finalist arasında Türkiye’den 3 sosyal girişim yer aldı. Detaylar haberimizde..

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi PwC’nin, sosyal girişimciliğe dikkat çekerek bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal girişimcileri desteklediği Sosyal Etki Laboratuvarı yarışmasında 13 finalist arasında Türkiye’den 3 sosyal girişim yer aldı.

Hem yeni girişimlerin (start-up) hem de büyümekte olan girişimlerin (scale-up) katıldığı yarışmada, Türkiye’den Good4Trust, Kodluyoruz ve MUM·O finale kaldı. Yaklaşık 200 girişimin katıldığı yarışma Avrupa’dan 4 ülkede gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin bu yıl ilk kez katıldığı Sosyal Etki Laboratuvarı yarışmasında Almanya ve Avusturya’dan 1’er, Hollanda’dan da 8 girişim finale kaldı.

Yarışmanın finali 25 Eylül günü Rotterdam’da gerçekleştirilecek ödül töreninde yapılacak. Yarışmayı kazanacak 2 yeni ve 1 de büyümekte olan girişim; iki yıl boyunca PwC hizmetlerinden ücretsiz yararlanma ve PwC'nin ofis olanaklarından faydalanma ayrıcalığının yanı sıra, yeni girişimler (start-up) için 5.000€ ve büyümekte olan girişim (scale-up) için 10.000€ para ödülü almaya hak kazanacaklar.

İşte Finale Kalan Girişimler;

  • Good4Trust (scale-up): “Türetim Ekonomisi” olarak tanımlanan ve iyilikleri teşvik eden bu sistem, ekolojik ve sosyal açıdan adil üretimin yanında güvene dayalı alışverişi hedefliyor. Good4Trust.org’ta tüketimi değil, insana ve doğaya dost üreticilerin sunduğu ürün ve hizmetleri kullanarak dönüştürmeyi benimseyen türeticiler bir araya geliyor, iyiliği odağına alan bir topluluk oluşuyor.
  • MUM·O (start-up): MUM·O, pamuklu kumaşı balmumu, reçine ve hindistancevizi yağı karışımıyla kaplayarak tekrar kullanılabilir doğal yiyecek saklama kumaşı üreten ve bu sayede  tek kullanımlık plastik kullanımını azaltmayı hedefleyen, doğa dostu ürünler sunan bir girişim. MUM·O, doğal olarak sahip olduğu mikro gözenekler sayesinde içindeki ürünün nefes almasını sağlıyor ve böylece buzdolabı poşeti, streç film gibi plastik denklerine göre ürünleri daha uzun süre taze saklayabiliyor.
  • Kodluyoruz (start-up): Kodluyoruz yazılım alanında bir kariyer hedefleyen dezavantajlı gençleri güçlendirmeyi hedefleyen bir girişim. Bilgisayar ile ilgili bölümlerden mezun olmuş veya bu bölümlerde okuyan gençlerin nitelikli kodlama eğitimine erişebilmesi ve istihdam olanaklarının çoğaltılması için çalışan Kodluyoruz, ücretsiz yazılım kampları düzenliyor ve gençleri sektör profesyonelleriyle bir araya getiriyor.

Sosyal Etki Laboratuvarı Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.pwc.com.tr/social-impact-lab web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor