Çekinmeden Yaz, Yapılacakları Listele ve Hayatın Akışına İzin Ver!

Birkaç baskın his arasında gelip gidiyoruz bazen. Çözüm üretemeyip aynı şeyleri yapmaya devam ettiğimizde ise bu hislerin varlığını korumaya devam ediyoruz. Peki bu histen kurtulmanın çözümü ne? Detaylar haberimizde..

Birkaç baskın his arasında gelip gidiyoruz bazen. Çözüm üretemeyip aynı şeyleri yapmaya devam ettiğimizde ise bu hislerin varlığını korumaya devam ediyoruz.

Bir hafta sonu kendinizi düşünün. Hafta içi yapmak zorunda olduğunuz işler yüzünden o kadar yoruldunuz ki hafta sonu sadece oturup dinlenmek ve kafanızı boşaltmak istiyorsunuz. Biri kafanızın bir köşesinde bu isteği sürekli dile getirirken diğer bir köşesinde başka biri “Ama hafta içi karar vermiştin bugün tekrar kısa yürüyüşlere başlayacaktın” diye söyleniyor. Bambaşka bir köşede sizi anksiyetik hislere doğru çeken, tembelliğinizi yüzünüze vuran başka biri daha kısık sesle söyleniyor. Aslında televizyonun kumandasının pilinin değişmesi gerekiyordu hafta içi bittiğini fark etmiştin, bir de mutfak alışverişine çıksan fena olmaz.

Hangisini yapsam diye düşünürken, zamanın geçtiğini fark etmeden o anki ruh halinize ya da fiziksel yorgunluğunuza bağlı olarak kendinizi akışa bırakabilirsiniz.

Eğer kendinizi yorgun hissediyorsanız, sizi motive edecek dürtüler zayıf kalacağı için miskinlik ağır basacak ve kendinizi aklınızda bu farklı frekanslarda minik konuşmalar arasında bir koltuktan diğer koltuğa atarken bulacaksınız. İşin kötü yanı kafanızdaki konuşmalar durmayacağı için gün sonunda dinlenmiş hissetmeyeceksiniz de.

Hafta içi çok yorulduğum birkaç haftayı takip eden hafta sonlarını tam yukarıda anlattığım şekilde geçirdikten sonra şunu fark ettim ki her Pazartesi hakkını veremediğimi düşündüğüm hafta sonun azabı üstüme çöküyor. Elime aldığım televizyon kumandasının pilinin bitmesinin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hala yenisinin alınmamış olduğunu fark etmek ise organize olamadığımı ve her boş vakitte tembellik yaptığımı hissettiriyor. Öyle olmasa bile.

Ben yazmayı ve not tutmayı çok severim. En büyük yardımcım diyebilirim. İş hayatımda düzenli not tutmak ve yapılacak işlerin listesini hazırlamak her zaman belli bir disiplinde çalışmamı sağlamıştır. Daha önceleri de aklımdan çoğu kez hafta sonu için yapılacaklar listesi hazırlamayı geçirmiştim. Ancak her seferinde bunun üzerimde baskı oluşturacağını düşünmüş, bu fikirden uzaklaşmıştım. Pili olmadığı için çalışmayan televizyon kumandası listeleri tekrar değerlendirmemi sağladı.

Hafta içi yaptığım listelerden farklı olarak listelerimi ikiye ayırdım. Yapmak zorunda olduğum ama çok hoşlanmadığım işler; pil almak gibi. Bir de yapmaktan keyif aldığım (uzun zamandır ertelediğim) ya da beni geliştirecek aktivitelerin listesi. Kendime çok yüklenmeden listeleri hayatıma sokmaya başladım. Zamanla listelerim gelişti, esnek ama zaman planları olan listeler haline geldi.

Yazmak düşündüklerinizi, isteklerinizi tekrar değerlendirmenizi de sağlıyor. Eğer siz de benim gibi değerlendiremeden akıp geçen hafta sonlarından şikayetçiyseniz yazmayı deneyin. Listelerden sonra kesinlikle daha verimli hafta sonları elde ettim umarım sizin için de sonuç bu şekilde olur.

Uplifers'ten Tuğçe Baykut Pınar'ın kaleme aldığı alıntı makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.608 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor