Dünyanın Önde Gelen İnovasyon Merkezleri 2018 Açıklandı!

KPMG’nin ‘2018 Küresel İnovasyon Merkezleri Araştırması’na göre ABD, küresel ölçekte etkili inovasyon ve yeni teknolojiler alanında bu yıl da lider seçildi. Araştırma, dünyanın dört bir yanından 800’e yakın teknoloji sektörü lideri ile yapılan anketlerden elde edilen sonuçlarla hazırlandı. Detaylar

KPMG’nin ‘2018 Küresel İnovasyon Merkezleri Araştırması’na göre ABD, küresel ölçekte etkili inovasyon ve yeni teknolojiler alanında bu yıl da lider seçildi. Araştırma, dünyanın dört bir yanından 800’e yakın teknoloji sektörü lideri ile yapılan anketlerden elde edilen sonuçlarla hazırlandı. 

Araştırmaya ilişkin açıklamada bulunan KPMG Türkiye Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Sektör Lideri Serkan Ercin, “Yeni teknolojiler için ekosistem küresel ölçekte büyümeyi sürdürüyor. Start-up’lara ve yeni fikirlere yapılan kurumsal yatırımlar ve devlet yatırımlarıyla birlikte öncü teknoloji şirketleri arasındaki işbirliği bu ekosistemi artan şekilde destekliyor” diye konuştu.

Hangi Şehirler Geleceğin Teknolojik Yenilik Merkezleri Olacak?

Araştırma kapsamında teknoloji sektörü liderlerine gelecek 4 yıl içinde San Francisco / Silikon Vadisi’nin yanı sıra hangi üç şehrin öncü teknolojik yenilik merkezi haline geleceği soruldu. Listede ilk 10’da ağırlıklı olarak ABD ve Çin şehirlerinin yer aldığı geçen yıldan farklı olarak bu yılki ilk 10 şehir arasında Amerika, Asya, Avrupa kıtalarından ve İsrail’den şehirler de bulunuyor.

Türkiye’nin Puanı Yükseliyor

Ercin,bu yıl yayımlanan Girişimcilik ve Teknoloji Ticarileştirme Raporu’na göre inovasyon merkezi şehirler listesinde henüz Türkiye’den bir şehir yer almadığını, ancak Türkiye’nin Küresel Girişimcilik Endeksi (Global Entrepreneurship Index) skorunun geçen yıl yüzde 3 yükseldiğini ve Asya-Pasifik ülkeleri arasında ürün inovasyonu konusunda en iyi ortalamayı kaydettiğini belirtti.

Ercin yaptığı açıklamada, “Bazı şehirler halen makroekonomik ve altyapısal zorluklarla yüzleşirken, diğerlerinin ciddi bir ilerleme kaydetmesiyle inovasyon, dünya genelinde dağınık bir yapıya büründü. Bir şehrin inovasyon merkezi olarak görülmesinin ardında birçok etken bulunuyor. Devlet teşvikleri, teknoloji parkları, kurumsal yatırımlar ve son teknoloji ürünü altyapılar bunlardan bazıları arasında gösterilebilir” dedi.

İşte Dünyanın Önde Gelen İnovasyon Merkezleri

Şangay (Çin), Tokyo (Japonya), Londra (Birleşik Krallık), New York (ABD), Pekin (Çin), Singapur, Seul (Güney Kore), Tel Aviv (İsrail), Bangalore (Hindistan), Berlin (Almanya).

En Önemli Ölçüt Gelir Artışı

Teknoloji sektörü liderlerine göre gelir artışı, şirketlerdeki inovasyon çalışmalarının ne denli başarılı olduğuna dair en önemli ölçüt kabul ediliyor. Geçtiğimiz seneki araştırmada en önemli ölçüt sayılan patent sayısı bu yılki çalışmada ilk üçe girmedi. Yeniliğin ölçümlenmesinde diğer önemli ölçütler ise pazar payı ve yatırım geri dönüşü olarak değerlendiriliyor.

Şirketlerin çalışanlarını inovasyona teşvik etmek için seçebileceği en etkili yöntem: Terfi

Şirketlerin çalışanlarını inovasyona teşvik etmek için seçebileceği en etkili yöntem sorulduğunda, katılımcıların yüzde 27’si ‘terfi’ yanıtını verirken, ‘diğer finansal teşvikler’ ve ‘nakit’ sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 14’lük oy oranlarıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Peki Yeniliğin Yönetiminden Hangi Departman Sorumlu?

Şirketlerinde yeniliğin yönetiminden hangi departmanın/pozisyonun sorumlu olduğu sorusuna katılımcılar ilk defa, ‘İnovasyon Lideri’nden (Chief Innovation Officer) daha çok ‘Bilgi Teknolojileri Lideri’ (Chief Information Officer) cevabını verdi.

En Önemli Yenilik Vizyonerleri: Google, Apple, Microsoft, Tesla...

Araştırmada Tesla ve SpaceX'in CEO’su Elon Musk, en önemli küresel teknoloji vizyoneri seçilirken, Google CEO’su Sundar Pichai ikinci, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg üçüncü ve Alibaba Başkanı Jack Ma ise dördüncü sırada yer aldı. Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Bill Gates beşinci sırayı paylaşan isimler oldu. Alphabet CEO’su Larry Page ve Apple CEO’su Tim Cook ise yedinci sırayı paylaştı.

Google, teknolojik yeniliklerin teşviki bağlamında bir kez daha lider vizyoner şirket seçildi. Google’ı sırasıyla Apple, Microsoft ve Tesla takip etti. Amazon ve Alibaba ise beşinci sırayı aldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.611 kişi okudu.
Kategori: İnovasyon, Araştırma / Rapor, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor