Beta Pitch Global 2018’de Ülkemizden "Park Palet" Yarışacak

Türkiye’nin ilk B2B online depo Platformu Park Palet, dünyanın en prestijli startup yarışmalarından biri olarak kabul edilen Beta Pitch Global 2018’de Türkiye'yi temsil edecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk B2B online depo platformu Park Palet, dünyanın en prestijli startup yarışmalarından biri olarak kabul edilen Beta Pitch Global 2018’de Türkiye'yi temsil edecek.

Beta Pitch, Almanya merkezli ve global arenada co-working alanı sahibi olan Beta Haus tarafından 2009 yılından bu yana çok sayıda ülkede eş zamanlı olarak düzenlenen bir startup yarışması. Bu yıl Almanya, İsveç, Bulgaristan, Portekiz, Mısır, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbıstan, Güney Kore, Malezya ve Türkiye olmak üzere 12 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 12 ülke birincisi 15 Kasım’da Berlin’de yapılacak Beta Pitch Global 2018’de yarışacak ve Silikon Vadisi’ne gidecek startup belirlenecek.

Workinton ve Beta Haus işbirliği ülkemizde iki yıldır düzenlenmekte olan yarışmanın Türkiye ayağı Beta Pitch İstanbul 2018, Workinton 199’da yapıldı. Finale kalan 10 start-up, Workinton CEO’su Pınar Massena, 360+ Media İnteractice-Founder&CEO Zehra Öney, Altdata Analytics – Founder Altan Atabarut, Garanti Bankası Digital Product ManagerAtilla Daci’den oluşan jüri üyelerine 5’er dakikalık sunum ve soru-cevap etaplarıyla girişimlerini anlattı.

Tüm sunumlarını değerlendiren jüri üyeleri uzun görüşmelerin ardından, Türkiye’yi Berlin’de Beta Pitch Global 2018’de temsil edecek girişimin Park Palet olduğunu açıkladı. Yarışmanın ikincisi alışveriş ve giyinme deneyimini kişiselleştiren Stilop uygulaması oldu. Jüri adına konuşan Workinton CEO’su Pınar Massena, geçtiğimiz yıl Beta Pitch istanbul’da Türkiye birincisi olan Compocket’in, global yarışmayı da kazandığını hatırlattı ve bu yılın birincisi Park Palet’e seslenerek “Büyük ödülü tekrar ülkemize getirmenizi istiyoruz” dedi.

‘Park Palet, Gayrimenkul, Logistik ve Teknolojiyi Birleştiren Yeni Bir İş Modeli’

Beta Pitch İstanbul 2018’in galibi Park Pallet’i geliştiren 6 kişilik ekip adına konuşan Kurucu Ortak Alp Çiçekdağ, “Beta Pitch İstanbul’u kazandık. Çok heyecanlıyız. Çok başarılı firmalarla yarıştık. Beta Pitch Global için çok iddialıyız. Ben kazanacağımıza inanıyorum. Yarışma Almanya’da yapılacak ve logistik onlar için de çok önemli. Türkiye ile Almanya arasında çok ciddi ticari ilişkiler var. Bizim iş modelimizde kazanma şansımızı yüksek görüyorum” dedi.

Park Palet’in işletilen depolardaki boş alanlarla kısa dönemli taşmalarını yerleştirmek isteyen firmaları buluşturan online bir pazaryeri olduğunu belirten Çiçekdağ, “Gelişen dünyada ticaret Alibaba ve Amazon gibi firmalarla çok farklı bir noktaya geldi. Bu noktada depoculuk, logistik büyük önem kazanan bir gayrimenkul alanı oldu. Gayrimenkul, logistik ve teknolojiyi birleştirince ortaya Park Palet gibi enterasan yeni bir iş alanı/modeli çıktı. Yazılımımız en değerli varlığımız, geliştirmeye devam ediyoruz. Şu anda 55 depoya ulaştık. Türkiye pazarında ilerlemeye devam edeceğiz. Sonraki aşamalarda Balkanlar, Ortadoğu, Körfez ve Ortadoğu’da komşu ülkelere açılacağız” dedi.

Türkiye’de co-working sektörünün en hızlı girişimcisi olan Workinton, kendi kaynakları ile kurduğu ‘Workincubation’ Kuluçka Merkezi ve Lonca Girişimcilik Merkezi ile Fikir Değirmeni gibi kurumsal işbirlikleri ile start-uplar’ı geleceğe ve global rekabete hazırlayarak girişimcilik ekosistemine destek oluyor.

Betahaus işbirliği ile ilk kez 2017’de Türkiye’de Workinton’un ev sahipliğinde Beta Pitch İstanbul’u düzenlendi. İşbirliği genç girişimcilerin global düzeyde melek yatırımcılarla buluşmasının önünü açtı.

Park Palet hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.parkpalet.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor