İhracatçılar, Dünya Tek Tuşla Avucunuzda: İhracat Pusulası!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İhracat Pusulası bilgilendirme portalını hayata geçirdi. İhracatını artırmak isteyen veya ilk kez ihracat yapacak firma ve girişimciler için tasarlanan portal online hizmet veriyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İhracat Pusulası bilgilendirme portalını hayata geçirdi. İhracatını artırmak isteyen veya ilk kez ihracat yapacak firma ve girişimciler için tasarlanan portal online hizmet veriyor.

T.C. Cumhurbaşkanlı ve Ekonomi Bakanlığı destekleri ile TİM tarafından hayata geçirilen İhracat Pusulası portalı, dış ticarete ilişkin bütün verilerin ve bilgilerin yer aldığı, tek bir tık ile ürünlerinizi hangi ülkelere hangi koşullarda ihraç edebileceğinizi gösteren bir bilgi platformu.

İhracatın sürdürülebilir bir şekilde arttırılabilmesi amacıyla faaliyete geçirilen İhracat Pusulası portalı, hem ihracata başlamak isteyen kullanıcılar için bir kılavuz, hem de ihracatını artırmak isteyen ihracatçılarımız için bir destek noktası konumunda.

Portalda Türkiye'nin herhangi bir üründeki yıllık ihracatı ve değişimi, ihracatçı firma sayısı, ihracat birim fiyatları, dünyadaki ülkelerin bu üründeki ithalatları ile Türkiye'nin bu pazarlardaki payı, ülkeler bazında birim fiyatlar ile dünyada bu ürünü en çok alan ve satan ülkelerin bilgileri yer alıyor.

İş zekâsı sistemleri ile çalışan platformda yer alan veriler sayesinde, ürün ve ülke temelinde pazar analizi yapabilirsiniz. Analizlerin ardından yeni hedef ülkeler belirleyerek, bu hedef ülkelerin ilgili üründe dünyadan ve Türkiye'den ithalatını, en çok ithalat yaptığı ülkeler ile ithalat birim fiyatlarını Türkiye ile karşılaştırarak inceleyebilirsiniz.

Portalda hedef ülkelerle ilgili faydalı bilgiler de yer alıyor. Seçili ülkedeki önemli kuruluşlar ve firma kaynakları, karşılıklı diplomatik temsilcilikler, vize uygulamaları, Türkiye'den ilgili ülkeye yapılan uçuşlar, bu ülkede milli katılım sağlanan fuarlar, Türkiye'ye uygulanan gümrük vergisi oranları sunulan bilgilerden bir kaçı.

6'lı Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) kodları üzerinden kurgulanan portal sayesinde hem Türkiye'nin hem de dünyanın dış ticaret verilerini aynı ekranda karşılaştırmalı olarak görebilirsiniz.

İhracat Pusulası bilgilendirme portalı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ihracatpusulasi.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi  ihracatçılarımız, ihracata başlamak isteyen firmalarımız ve girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor