Girişimlerinizde Hata Yapmaktan Sizi Alıkoyacak 9 Tavsiye

Herkes başarıya odaklanır. Başarıya giden yol ise hata yapmaktan ve bu hatalardan ders çıkartmaktan geçer. Bu yüzden hata yapmaktan çekinmeyin. Yapmanız gereken tek şey yaptığınız hataları tekrarlamamak için çözüm yolları üretmek. Detaylar haberimizde..

Herkes başarıya odaklanır. Başarıya giden yol ise hata yapmaktan ve bu hatalardan ders çıkartmaktan geçer. Bu yüzden hata yapmaktan çekinmeyin. Yapmanız gereken tek şey yaptığınız hataları tekrarlamamak için çözüm yolları üretmek.

İşte Girişimcilere Sık Sık Yaptıkları Hataları Tekrarlamamaları İçin 9 Tavsiye

1-Başlamadan önce çok fazla beklemeyin: Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey gerçek öğrenmenin ancak sahada olduğunda gerçekleşeceğini söyler. Neredeyse bütün başarılı girişimcilerin ortak noktası da budur; sahada öğrenmek! Hata yaparım diye bir işe başlamamak, doğru zamanı beklemek bir süre sonra sizi başarısızlığa sürükleyebilir. Unutmayın; hata yoktur, yalnızca öğrenme adımları vardır.

2-Hızlı kararlar alın: Girişimcinin en önemli özelliklerinden biri hızlı karar alabilmesidir. Problemlere odaklanmadan, karşınıza çıkacak her türlü sorunu deneme-yanılma yöntemiyle çözebilmelisiniz. Öyle bir zaman gelecek ki aynı anda hem girişiminizin web sitesi ile ilgilenecek, hem tedarikçilerle yazışacak hem de mutsuz müşterilerinizle telefonda konuşacaksınız. Tüm bunları aynı anda yaparken hızlı düşünmeye, çabuk karar vermeye hazır mısınız?

3-Pozitif olun, sürekli sorunlara odaklanmayın: Girişimcilik her zaman bilinmeyeni içerir. Bazen işlerin iyi gitmediği günler de olabilir. Böyle zamanlarda, ekibinizin, sizin ve iş ortaklarınızın motivasyonunun düşmemesi için hep şikayet eden, sorunlara odaklanan biri olmayın. Neden bu işi yaptığınızı hatırlayın, kendinize somut hedefler belirleyin ve ekibinizle paylaşın. Örneğin, hafta sonuna kadar ekibinizdekilerden, ‘eğer siz girişimci olsaydınız neyi farklı yapardınız?’ gibi bir soruya yanıt vermelerini isteyin, sonra yazılanları hep birlikte tartışın.

4-Sosyal medyada yaşamayın: Girişiminizle ilgili, rakiplerinizi takip etmek ya da sektörden haberdar olmak için Instagram’a ya da Twitter’a giriyor olabilirsiniz ama aslında bu platformlarda harcadığınız zamanı yeterince verimli geçiremiyoruz. Birkaç saat tweet okumasanız ya da hikayelere bakmasanız da olur. Bu zamanı makale okuyarak ya da hiçbir şey yapmadan sadece durup zihninizi boşaltarak değerlendirmek emin olun size daha iyi gelecek.

5-Verileri önemseyin: Artık, her şeyin ölçülebildiği bir zamanda yaşıyoruz. WhatsApp’ta gönderilen bir mesajın bile okunup okunmadığı bilgisine ulaşabiliyorken verileri önemsememek büyük bir hata olur. Müşterilerinizi tanıyın, onların aldığı ya da ilgilendiği ürünlerin bilgisini tutun. Gönderdiğiniz e-postalar, Instagram’da yayınladığınız gönderinin kaç kişi tarafından beğenildiği ya da kaydedildiği bile ileride size maddi kazanç olarak geri dönecek. 

6-İletişim kurun: Her gün, yüzlerce e-posta okumak, telefonla konuşmak ve mesajlaşmak zorunda kalıyor olabilirsiniz ancak e-postalarınıza hızlı yanıt vermiyor, sizden yardım isteyene el uzatmıyor ve iş takibi yapmıyorsanız girişiminizde başarıyı yakalayamayabilirsiniz. Durun, kendinize zaman tanıyın ve sonra aksiyona geçin. Önem sırasına göre e-postalarınıza ve mesajlarınıza yanıt verin, ekip arkadaşlarınıza ya da iş ortaklarınıza yardım edin.

7-İnsanları gerçekten neyin motive ettiğini anlayın: İnsanları satın almaya yönlendiren şey nedir? Ürünün maddi değeri mi yoksa yarattığı değer mi? ‘Çoğumuz ucuz olduğu için bir şeyleri satın alırız’ diye düşünebilirsiniz ama aslında insanlar, varlığını sürdürme içgüdüsü ve mutlu olma ihtiyacı sebebiyle alışveriş yaparlar. Eğer sadece para odaklı olursanız, en ucuz ürünü satmalıyım diye düşünürseniz başarısızlığa uğrayabilirsiniz. Ürün ya da hizmetin ederine değil değerine odaklanın.

8- Yeni görüşlere açık olun: En iyi girişimci, fikri hakkında herkesle konuşabilen ve girişimiyle ilgili herkesin fikrini alan girişimcidir. Bu şekilde ürününüzle ilgili önceden geri bildirim alabilir, potansiyel müşterilerinizin girişiminizle ilgili fikirlerini öğrenebilirsiniz.  Açık görüşlü insanlar, farklı bakış açılarından ve fikirlerinden neler kazanabileceklerini bildikleri için girişimciliğin zor ve değişken şartlarında kolayca hayatta kalabilirler.

9-Kendi kurallarınızı belirleyin: Kendi işini yapan biri için alışılmış verimlilik kuralları tek başına yeterli olmayabilir. Erken kalkmaya, toplantılar düzenlemeye ya da yapılacaklar listesi belirlemeye ek olarak kendinizi iyi anlamda sınırlandırabileceğiniz, verimliliğinizi artırabileceğiniz kurallar belirleyin. Örneğin, her gün 30 dakika yürümek, yatmadan önce bulmaca çözmek gibi size iyi gelen ve yaratıcılığınızı tetikleyecek kurallar belirleyebilirsiniz.

Bizbize kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.861 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor