KOSGEB “KOBİ Bilgi Beyannamesi” Artık Otomatik Onaylanıyor!

KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için KOBİ Bilgi Beyannamesinin onayı artık “KOBİ Bilgi Sistemi” tarafından otomatik olarak yapılıyor. Detaylar haberimizde..

KOSGEB’de KOBİ Bilgi Beyannamesi verilerinin tamamı diğer kurum/kuruluşlardan temin edilebilen işletmeler için, beyannameler KOBİ Bilgi Sistemi tarafından otomatik olarak onaylanarak kayda alınmaya başladı. 

KOSGEB desteklerinden faydalanabilmek için KOBİ Bilgi Beyannamesi'nin onayı artık “KOBİ Bilgi Sistemi” tarafından otomatik olarak yapılıyor. Verilerinin tamamı diğer kurum/kuruluşlardan temin edilemeyen işletmeler için ise uzman onayı işlemi devam ediyor.

15/06/2010 tarih ve 27612 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği yedinci ve onuncu madde (a) fıkrasına, KOSGEB KOBİ Kredi Faiz Desteği Yönergesinin altıncı maddesine ve 31/07/2009 tarih ve 27305 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara dayanılarak; girişimcilerin, işletmelerin, meslek kuruluşlarının, kurum/kuruluşların ve işletici kuruluşların bürokrasinin azaltılması ve mevzuatın sadeleştirilmesi (BAMS) kapsamında KOSGEB veri tabanına kayıt sürecine ilişkin esasların belirlenmesi amacıyla yürütülen KOSGEB Veri Tabanına İlişkin Usul ve Esasların hazırlama süreci  tamamlandı.

Bu kapsamda hazırlanan KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar yürürlüğe girdi. Bu usul ve esaslar kapsamında 3 Eylül 2018 tarihinden itibaren KOBİ Bilgi Beyannamesi verilerinin tamamı diğer kurum/kuruluşlardan temin edilebilen işletmeler için, beyannameler KOBİ Bilgi Sistemi tarafından otomatik olarak onaylanarak kayda alınıyor.  Verilerinin tamamı diğer kurum/kuruluşlardan temin edilemeyen işletmeler için ise uzman onayı işlemi devam ediyor.

Bu uygulama öncesi işletmeler KBS yazılımında beyan ettikleri bilgilerin çıktısını alarak, imza sirküleri ve sicil gazetesini de ekine koyarak KOSGEB Müdürlüklerine götürüp onaylatıyorlardı. Yapılan yeni yazılım ile KOBİ Bilgi Beyannamesinin bağımsız işletmeler için uzman onayına gerek kalmaksızın otomatik olarak evrak kaydına alınması sağlandı. Eskiden sadece desteklenecek sektörlerde olan firmalar için beyanname doldurmak zorunlu iken yeni uygulama ile tüm işletmelerin KOBİ beyannamesi doldurabilmesi sağlanıyor.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.134 kişi okudu.
Kategori: KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor