TÜBİTAK'tan Genç Girişimcilere 200 Bin Liraya Kadar Destek!

TÜBİTAK; nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amacıyla 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2018 yılı çağrısına çıktı. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK; nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amacıyla 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2018 yılı çağrısına çıktı.

Bireysel Genç Girişim (BİGG) adlı programla girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerinin desteklenmesi öngörülüyor.

1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 2018 Yılı Çağrı Kapsamı

  • Akıllı ulaşım: Yol güvenliği, otonom / elektrikli araçlar, insansız hava araçları, tümleşik ulaşım servisleri, temiz ulaşım, otomotiv vb.
  • Enerji ve temiz teknolojiler: Enerji, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, atıktan enerji, akıllı binalar, akıllı şehirler, ileri malzeme ve kimya, enerji depolama, çevre vb.
  • Akıllı üretim sistemleri: Makina imalat, robotik, otomasyon, katmanlı / hızlı üretim, endüstriyel bilişim, malzeme / kimya teknolojileri vb.
  • İletişim ve sayısal dönüşüm: IOT, ölçme-test-analiz, elektronik sistemler, karar destek yazılımları, iletişim, eğitim, büyük veri, sanal / artırılmış gerçeklik, yapay zeka, bilgi güvenliği, bulut bilişim, web uygulamaları, mobil uygulamalar, giyilebilir teknolojiler, ses / görüntü / metin işleme vb.
  • Sağlık ve iyi yaşam: İlaç, tanı ve analiz kitleri, biyomalzeme, e-sağlık, tıbbi cihazlar vb.
  • Sürdürülebilir tarım ve beslenme: Su verimliliği, tohum, akıllı ve temiz tarım, fonksiyonel gıda, gıda güvenliği, gıda güvenilirliği, su ürünleri, bitki sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı vb.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Destek üst limiti 200 bin TL olan  1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'na

  • Lisans programından bir yıl içinde mezun olacaklar
  • Yüksek lisans veya doktora öğrencileri
  • Lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini en fazla 10 yıl önce almış kişiler

başvuru yapabilirler.

1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bigg.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilir veya 1512-BiGG 2018 Yılı 2. Çağrı Dokümanı'nı inceleyebilirsiniz.

İTO Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor