​BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Sahiplerini Buldu!

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Genç Sosyal Girişimci Ödülleri” sahiplerini buldu. Topluma pozitif katkı sağlamış 10 sosyal proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi santrali İstanbul Kampüsü’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Genç Sosyal Girişimci Ödülleri” sahiplerini buldu. Topluma pozitif katkı sağlamış 10 sosyal proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi santrali İstanbul Kampüsü’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation), Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından hayata geçirilen BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nin 8’incisi için Mayıs ayında başlayan süreç, 8 Kasım Perşembe akşamı ödüllerin verilmesiyle sona erdi. Hayata geçirilmiş ve sosyal fayda sağlamış toplam 78 proje arasından zorlu değerlendirme kriterlerini geçen 10 proje iki ayrı seçici kurul tarafından değerlendirildi.

İşte Genç Sosyal Girişimci Ödüllerini Kazanan 10 Proje

İçinde yaşadıkları topluma pozitif katkı sağlamayı başarmış genç sosyal girişimcilerin liderlik becerilerini geliştirmelerini amaçlayan organizasyonda bu yılın kazananları; Joon, EAGD (Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü), 81 İle Dokun, Tolkido, Toyi, Kent ve Çocuk, SOGLab, Code for Good, Tak Takıl ve Rumii oldu.

Ödül töreninin açılış konuşmalarını BİLGİ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral ve Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş gerçekleştirdi.

Ecmel Ayral: Girişimci Yenildikçe Kazanan Kişidir"

BİLGİ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral, “Sosyal girişimcilik kavramı, BİLGİ’nin genlerinde var olan bir yaklaşım. Girişimcilik, eleştirel ve özgür düşünceyi, sonuç odaklılığı, sürekli sorgulamayı, kendi yaptığından memnun olmamayı, yenilgiyi, yenilgiden sonra ayağa kalkma yetkinliklerini içeriyor. Önemli olan girişimciliğe adım atma hevesine ve becerisine sahip olabilmek. Girişimci yenildikçe kazanan kişidir. Bizim asıl amacımızsa hep yeni girişimler yapmak ve bunu topluma katkı olarak dönüştürmek, sosyal etki ve toplumsal döngü yaratmak” dedi.

Sosyal İnovasyon Merkezi Kurucusu Suat Özçağdaş, “Dünyamızın içinde bulunduğu durum bizi karamsarlığa sürüklese de bunları aşma cesaretine sahip olan, bunları aşmak için yola çıkmış girişimcilerle karşılaşıyoruz. BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri aracılığıyla 8 yıldır çok sayıda sosyal girişimci, sivil toplum aktörü, iş dünyasının içinde sosyal fayda yaratan girişimciler bizimle birlikte oldu. Kendilerine bir yurttaş olarak saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ödül töreninde BİLGİ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Ecmel Ayral, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Liana Varon ve 2011 BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri Finalisti Avukat Gökden İpek Yosunlu’nun katılımıyla “Türkiye’de Sosyal Girişimcilik” başlıklı bir panel düzenlendi.

8 Yılda 80 Proje Seçildi

Sosyal girişimcilik anlayışının yaygınlaşmasını amaçlayan yarışmada bugüne kadar toplam 80 proje ödüllendirildi. Proje ile Türkiye’deki genç sosyal girişimcilere ulaşmak, ihtiyaç duydukları konularda onlara eğitim fırsatı sunmak, onları ödüllendirmek, gençlerin kendilerini ve fikirlerini tanıtmalarına yardımcı olmak amaçlanıyor. Yarışma sonunda seçilen genç sosyal girişimciler, bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşırken, aynı zamanda liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentorluk desteği alıyor. Kazanan projeler ayrıca 2500 Amerikan Doları tutarında maddi destek ve Youthactionnet® tarafından düzenlenen "Küresel Genç Sosyal Girişimciler" programına başvuru yapma hakkı kazanıyor.

BİLGİ Genç Sosyal Girişimci Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilgiggo.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor