Huzurlarınızda Üç Büyük Operatörün Sosyal Medya Mücadelesi

Mamut Teknoloji Tasarım İletişim şirketi operatörlerin sosyal medyadaki etkileşimleri ile ilgili yaptığı “Türkiye’de Bulunan 3 Büyük Operatörün Karşılaştırmalı Sosyal Medya Etkileşim Araştırması”nı yayınladı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de sosyal medya kullanım oranı 51 milyona ulaştı. Durum böyleyken, markalar sosyal medyada reklam ve pazarlama yaparak daha fazla kitleye ulaşma şansına erişiyorlar. Özellikle operatör firmalarının bu mecradaki aktifliği çok daha önemli.

Mamut Teknoloji Tasarım İletişim şirketi operatörlerin sosyal medyadaki etkileşimleri ile ilgili yaptığı “Türkiye’de Bulunan 3 Büyük Operatörün Karşılaştırmalı Sosyal Medya Etkileşim Araştırması”nı yayınladı. 13 Ekim – 11 Kasım tarihleri arası Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom firmalarına ait sosyal medya hesaplarındaki etkileşim durumları baz alınarak yapılan araştırmada, Facebook, Twitter ve Instagram platformları ayrı ayrı incelenmiş. Operatörlerin dijital platformdaki varlıklarının, sosyal medya kullanım etkileşimlerinin, müşteri ilişkileri açısından sosyal medya kullanım oranlarının değerlendirildiği bu araştırmada her platform için farklı sonuçlar elde edilmiş. 

Turkcell Takipçi Sayısı İle Birinci Sırada

Araştırmada Turkcell, Twitter ve Instagram hesaplarında takipçi sayısı en yüksek olan operatörken, Facebook platformunda takipçi sayısı en fazla olan operatör Türk Telekom. Müşteri Hizmetleri ve Destek hesaplarında da yine Turkcell takipçi sayısı konusunda birinci sırada yerini almış durumda. 

Türk Telekom Paylaşım Başına Düşen Etkileşim Sayısında Birinci Sırada

Operatörlerin sosyal medya hesaplarındaki toplam etkileşim sayılarına bakıldığında, Turkcell aldığı toplam etkileşim sayısı ile birinci sırada yer alıyor. Ancak paylaşım başına düşen etkileşim sayılarına bakıldığında Türk Telekom’un diğer operatörlere göre daha fazla etkileşim aldığı görülüyor. 

Vodafone Profil Başına Düşen Paylaşım Sayısında Zirveyi Zorluyor

Operatörlerin sosyal medya hesaplarında profil başına düşen paylaşım sayılarında Twitter’da 39, Instagram’da 32, Facebook’ta 34 paylaşım ile Turkcell birinci sırada yer alıyor. Ancak Vodafone profil başına düşen paylaşım sayısında tüm sosyal medya hesapları için zirveyi zorluyor. Türk Telekom’un paylaşım sayısı ise diğer operatörlere göre oldukça az.

Müşteriler İle En Sık İletişim Kuran Operatör Turkcell

Mamut şirketinin yaptığı araştırmada Twitter Müşteri Hizmetleri ve Destek hesapları üzerinden müşterilerin sorularını en hızlı şekilde yanıtlayan operatör Turkcell. Müşterilerin sorularını ortalama yanıtlama süresi Turkcell’in 22 dakika, Türk Telekom’un 46 dakika ve Vodafone’nun ise 9 saat 22 dakika olarak gözlemleniyor. Operatörlerin Twitter Müşteri Hizmetleri ve Destek hesapları üzerinden müşterilerin sorularını yanıtlama oranları karşılaştırıldığında Turkcell %68 ortalama yanıtlama oranı ile yine birinci sırada yerini alıyor.

Araştırmada Turkcell takipçi sayısı, paylaşım sayısı ve toplam etkileşim konusunda evet birinci sırada yer alıyor. Ancak paylaşım başına düşen etkileşim sayısına baktığımızda Türk Telekom’un sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları az olmasına rağmen oldukça yüksek. Bu durumda Türk Telekom sosyal medya hesaplarından daha fazla içerik paylaştığında toplam etkileşimde üst sıralara taşıyabilir. 
Vodafone, Twitter’daki takipçi sayısı, Instagram’daki toplam etkileşim sayısı ve profil başına düşen paylaşım sayısı konusunda zirveyi zorluyor. Vodafone, Twitter Destek hesabında daha sık aktif olarak ve müşterilerin sorularına daha sık cevap vererek sosyal medyadaki memnuniyetini arttırması mümkün. 

Araştırmanı sahibi olan Mamut Teknoloji Tasarım İletişim şirketi hakkında detaylı bilgi için mamut.ist web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor