Türkiye Ekonomisinin "Çağı Anlayan Girişimci Gençlere" İhtiyacı Var!

17. MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi geleceğin girişimci ve sanayicilerini bir araya getirdi. Kongrede gündem dünyada girişimcilik ekosistemi ve sanallaşan dünya ekonomisi oldu. Detaylar haberimizde..

17. MÜSİAD EXPO kapsamında gerçekleştirilen 6. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi geleceğin girişimci ve sanayicilerini bir araya getirdi. Kongrede gündem dünyada girişimcilik ekosistemi ve sanallaşan dünya ekonomisi oldu.

Bu yıl 6.kez düzenlenen Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK), 17. MÜSİAD EXPO kapsamında 24 Kasım tarihinde CNR EXPO İstanbul’da “İşin başında gençler var” sloganıyla hayata geçirildi. “Gençlik, Girişimcilik ve Bilgi Ekonomisi” ana teması çerçevesinde birçok alt başlığın konuşulduğu Kongre’de, yeni nesil girişimciler için aydınlatıcı ve yön gösterici konularda, akademik dünyadan ve iş çevrelerinden yerli yabancı pek çok konuşmacı vardı.

"Büyüyen Bir Ekonomi İçin Donanımlı Genç Girişimciler Hayati"

6. UGİK hakkında konuşan Genç MÜSİAD Başkanı Engin Akdağ, ekonominin ve kalkınmanın genç girişimcilerin donanımına, çağın gereksinimlerini doğru anlamasına, dinamizmine ve başarmaya olan inancına bağlı olduğunu belirtti. Başarılı bir ekonominin temel taşlarından birinin gençler olduğuna dikkat çeken Engin Akdağ, bu nedenle genç yatırımcı ve girişimcilerin yararlanabileceği fikir alışverişi ortamlarının çok önemli ve katma değerli olduğunu ifade etti. Akdağ şöyle devam etti: “Bizler Genç MÜSİAD olarak, bilhassa bilgiyi geliştirmeyi, paylaşmayı ve yönetmeyi bilen girişimcilere duyulan ihtiyaç doğrultusunda, bunu başarabilen ve bütün insanlığa örnek teşkil edecek bir gençlik yetiştirmeyi dert edindik. Gençliğin homojen bir yapıda olmayışı ve bir hareketlilik eğilimine sahip olması, tüm sorunlara ekonomik, sosyal, psikolojik ve kültürel açıdan bakmayı gerektiriyor.”

IBF (International Business Forum) Başkanı Erol Yarar’ın moderatörlüğünde yürütülen birinci oturumun başlığı “Dünya’da Girişimcilik Ekosistemi” idi. İkinci oturum ise “Firmalaşan Girişimcilik Modelleri” başlığı altında Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Öykü İyigün moderatörlüğünde düzenlendi. “Dünyada Markalaşma ve Girişimci” başlıklı özel oturum sonrasında ise Kongre kapanış yemeği gerçekleşti. Yemeğin konuşmacısı Dizayn VİP Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç, kurumsal başarı öykülerini paylaştı. Ayrıca görev süresi dolan Genç MÜSİAD Şube başkanlarına emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

"Yeni Sanayi Devrimini Genç Girişimciler Yapacak"

Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi Direktörü İbrahim Elbaşı, Fütürist CEO’su Alphan Manas, Dünya Melek İş Yatırım Forumu Başkanı Baybars Altuntaş gibi iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerin konuk olduğu oturumlarda genç girişimci ve iş adamları, geleceğin dünyasının iş dünyasında AR-GE ve inovasyon, girişimcilik modelleri üzerinde düşünme ve fikir paylaşımında bulunma fırsatı yakaladılar.

Endüstri 4.0 ve buna benzer sanayi devrimlerinin bugüne dek sanayi, teknoloji, ar-ge boyutunda yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını belirten Elbaşı, bu kez sanayi devrimi genç girişimcilerden gelecek dedi. “Fikir” değil, “girişimci”, “buluş” yapmak değil bu buluşu hayata geçirecek ruha sahip olmak değerli diyen Elbaşı, artık işe değil girişimciye yatırım yapıldığını ifade etti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Burak Uysal
Burak Uysal
Yeni sanayi devrimi robotik, yazılım ve yapay zeka ile olacakken devamlı inşaat projelerine devam eden bir ülke ile harika işler başaracağız! http://www.burakuysal.net/

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor