Yerli Perakende E-ihracat Pazaryeri ESelami Açıldı!

Türk firmalarının ürünlerini toptan ve perakende olarak yurtdışındaki tüketicilere satabileceği yerli alışveriş sitesi Eselami.com açıldı. Detaylar haberimizde..

Türk firmalarının ürünlerini toptan ve perakende olarak yurtdışındaki tüketicilere satabileceği yerli alışveriş sitesi Eselami.com açıldı.

Eselami, teknolojiyi ihracat yapmak isteyen Türk işletmelerin hizmetine sunan bir pazaryeri. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, Rusça ve Çince dillerini destekleyen web sitesi, Türk firmalarına ücretsiz sanal mağaza açarak ürünlerini Eselami üzerinden tüm dünyaya perakende satışa sunma imkanı veriyor. Eselami üzerinden satılan ürünlerin gümrüklemesi, yurtdışına gönderilmesi gibi tüm süreçler Eselami tarafından yönetiliyor. Bugün artık ürününüzü internet üzerinden satmak oldukça kolay ve masrafsız. Pazarlama maliyetiniz olmadan, dükkan kirası ödemeden, çok daha az personel maliyetiyle ürünlerinizi online olarak satabilirsiniz. Eselami, Türk firmalarına ürünlerini internet üzerinden tüm dünyadaki tüketicilere satma imkanı tanıyor.

Türk şirketleri için ihracat sürecini, ülke içindeki bir satış kadar kolay bir hale getirdiklerinin belirten Eselami Hukuk ve Finans Direktörü Onur Ocaklı, Eselami üzerinden yapılan ihracat sürecini “Yurtdışındaki tüketici beğendiği bir ürünü sepete atıp Eselami üzerinden kredi kartıyla satın alıyor. Bundan sonra satıcının yapması gereken tek şey, yalnızca ürünü iyi bir şekilde paketlemek ve Eselami’nin anlaşmalı kargo firmasına teslim etmek. Eselami geri kalan süreci hallediyor ve ürünü alıcısına ulaştırıyor.” şeklinde özetliyor.. 

Perakende ve Toptan İhracat Birlikte, Tek Platformda 

Eselami, perakende e-ihracatın yanı sıra toptan ihracata yönelik hizmetler de veriyor. 2017 yılının Kasım ayından bu yana üreticilerin ve toptancıların ürünlerini Eselami üzerinden listelemelerini ve çeşitli dijital pazarlama faaliyetleriyle yurtdışı pazarlara toptan satışa sunmalarını sağlıyor. 

Hem toptan hem perakende ihracatı aynı web sitesinde birleştiren Eselami, böylelikle teknolojiyi toptan ve perakende satış yapan tüm işletmelerin hizmetine sunmaktadır. Eselami, bu iki platformun interaktif şekilde çalışarak birbirini beslemesini hedeflemektedir. Eselami geliştirmekte olduğu yazılımla, toptan alım potansiyeli olan perakende alıcıları tespit ederek bu alıcıların ilgili ürünün toptan ihracat sayfasını ziyaret etmesini sağlamayı amaçlıyor.

Yerli Eselami’nin küresel rakipleri ve farklı yönleri 

Küresel perakende ihracat sektöründe Amazon ve Ali Express gibi dev firmalarla aynı kulvarda yarışa giren bir online alışveriş sitesi olarak Eselami, Türkiye’de perakende eihracata odaklanan tek yerli pazaryeri olarak dikkat çekiyor. Eselami, yalnızca Türkiye’de kurulu firmaların Eselami’ye satıcı olarak kaydolmalarına izin veriyor. Bu yönüyle küresel ölçekteki rakiplerinin aksine, yalnızca yerel firmaların ihracatına yönelik hizmet sunuyor. Diğer bir deyişle Eselami, misyonunu Türk ürünleriyle yabancı alıcıyı buluşturmak olarak belirlemiş.

Bunun yanı sıra Onur Ocaklı, Eselami’nin teknolojik alt yapı bakımından da önemli bir farklılığı olduğunu şu sözlerle açıklıyor: "Bir satıcı, dilerse ürünlerini ve satış koşullarını Eselami üzerinde ülke bazında farklılaştırabilir, mesela ülke bazında farklı fiyat politikası belirleyebilir. Dilerse, bu konuda Eselami’nin dış ticaret ekibinden ek destek de alabilir." 

İhracatın Geliştirilmesi İçin İşbirliğinin Önemi

Eselami, Antalya OSB ile işbirliği yaparak geliştirdiği “Antalya’nın Bilinmeyen Yüzü: Sanayi ve Tarım” projesiyle Antalya’nın sanayi ve tarım alanındaki potansiyelini 2018 yılında yurtdışından Antalya’ya gelen milyonlarca turiste tanıtmıştır. Bu tür işbirliklerinin önemini vurgulayan Ocaklı, Eselami’nin çeşitli meslek örgütleri, ticaret odaları ve kamu kurumları ile ihracatı teşvik eden ve tanıtımı amaçlayan projeler üzerinde çalışmak istediklerini belirtti.

Yüksek Lojistik Maliyetler Çözülmesi Mümkün Bir Problem

Uluslararası gönderim maliyetlerinin oldukça yüksek olduğu ve bunun Türk ürünlerini özellikle Çin ve Uzak Doğu’daki rakiplerine göre dezavantajlı bir duruma getirdiği bilinmektedir. Ancak bunu ihracatın önünde bir engel değil, çözülmesi mümkün bir sorun olarak görmek gerektiğini kaydeden Ocaklı, halihazırda ihracat süreçlerindeki maliyetlerin azaltılmasına yönelik işbirliği yapmak amacıyla önde gelen bazı firmalarla ve e-ticaret firmalarıyla masaya oturduklarını ifade etti.

Türkiye’nin toptan ve perakende e-ihracat pazaryeri Eselami hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz www.eselami.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor