KOSGEB Başkanı Uzkurt, "Yerli Tıbbi Cihaz" Müjdesi Verdi!

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, daha önce ithal edilen tıbbi bir cihazın KOSGEB desteğiyle yerli üretimine başlandığının müjdesini verdi. Detaylar haberimizde..

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, girişimcilerin taleplerini almak ve çözüm getirmek için düzenlediği il gezileri kapsamında Afyonkarahisar’daydı. Uzkurt, daha önce ithal edilen tıbbi bir cihazın KOSGEB desteğiyle yerli üretimine başlandığının müjdesini verdi. 

KOSGEB’ten Ar-Ge İnovasyon Destek Programı çerçevesinde destek alan Biohenge Ar-Ge İnovasyon firmasını ziyaret eden Uzkurt, Total Parenteral Nütrisyon (TPN) İlaç Hazırlama Sistemi'ni inceledi. Burada yetkililerden bilgi alan Uzkurt, KOSGEB olarak yeni dönemde KOBİ'leri güçlendirmek, bunların vasıtasıyla teknoloji üretimini tabana yaymak, yerli ve milli üretim konusunda KOBİ'leri teşvik için çok ciddi destek modellerini uygulamaya aldıklarını söyledi.

Bu çerçevede Afyonkarahisar'daki KOBİ'lerin de desteklerden mümkün olduğu kadar yararlanmalarını arzu ettiklerini belirten Uzkurt, "Farkındalık oluşturmak, KOBİ'lere moral vermek amacıyla bazı firmalarımızla bir araya geleceğiz. Bugün ziyaret ettiğimiz firmamız yakın zamanda KOSGEB'den destek alarak yeni bir ürün geliştirmiş. Bu ürünü görme fırsatı bulduk. KOSGEB Başkanı olarak bu beni çok mutlu etti.” dedi.

Verilen Destekler Katma Değere Dönüşüyor

Uzkurt, kamudan alınan destekle, daha önce ithal edilen tıbbi bir cihazın bugün tamamen yerli üretimine başladıklarının müjdesini vererek, “Gelecek öngörülerinde hem iç hem de dış piyasada önemli bir pazar hacmine ulaşmayı hedefliyorlar. Üretilen ürünün hem rakip ürünlere karşı daha pratik olması hem de fiyat avantajı hasebiyle firma temsilcilerini tebrik ediyorum. KOSGEB olarak KOBİ'lere verdiğimiz desteklerin ülkemize ciddi bir katma değere dönüşüyor olmasını sevinçle karşılıyoruz." diye konuştu.

Gelecek dönemde daha fazla girişimciyi desteklemek istediklerini dile getiren Uzkurt, "Afyonkarahisar'a verdiğimiz desteklerin belki 100 katının ülke ekonomisine geri döndüğünü gördük. O anlamda içimiz çok rahat. Biz teknolojik düzeyi yüksek, katma değer üreten, ihracat odaklı firmalarımızı özelikle desteklemek istiyoruz." dedi.

Yerli Kemoterapi Cihazı İçin KOSGEB'e Başvuru Yapıldı

Firmanın biyomedikal mühendisi Aydın Coşkun, iki doçent ve 17 biyomedikal mühendisinden oluşan ekiple çalışmalarını sürdürdüklerine işaret ederek, "Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık, başarıyla projemizi sonlandırdık. Şu anda cihazımız 7 hastanede faaliyet gösteriyor. İnşallah daha büyük, yeni cihazlar yapacağız. Amacımız, ülkemizin ihtiyacı olan cihazı üretmek. Şimdi kemoterapi cihazı için de başvurumuzu KOSGEB'e yaptık." dedi.

Uzkurt, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nde Öğrencilerle Buluştu

Uzkurt, daha sonra KOBİ Gelişim Destek Programı’ndan faydalanan Akkent Şekerleme’de incelemelerde bulundu. Nanopan Ahşap Kaplama’yı ziyaret eden Uzkurt, Afşar Soda Fabrikası’nı gezdi. Uzkurt daha sonra Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. , Uzkurt daha sonra Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi tarafından düzenlenen "Girişimcilik" panelinde yaptığı konuşmada, önemli hedeflerinden birinin teknolojik düzeyi yüksek yeni girişimcileri ortaya çıkarmak olduğunu belirterek, “Diğer taraftan mevcut KOBİ'lerimizin üretimlerini daha katma değerli hale getirmek, teknolojik düzeylerini artırmak, sektörel olarak düşük ve orta teknolojili alanlardan yüksek ve orta yüksek teknolojik alanlara evrilmek gibi bir misyonumuz var.” dedi.

"KOSGEB Olarak 50 Bin Girişimcimize Destek Verdik"

Hayal kurmanın çok önemli olduğuna değinen Uzkurt, şunları kaydetti: "KOSGEB olarak 50 bin girişimcimize destek verdik. Bu girişimcilerimizden bazıları süreç içerisinde işini yürütemedi ve işletmesini kapattı ama bazıları da bugün uluslararası pazarlarda faaliyet gösteren ve dünya pazarlarına ürün ihraç eden firmalar olmayı başardı."

Öğrencilere, kariyer hedefleri çerçevesinde girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulunan Uzkurt, KOSGEB ve destekleri konusunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Uzkurt ile öğrencilerin buluşmasına KOSGEB’ten destek alan girişimciler de katıldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor