Sizce Yaratıcılığın Sonuçları Ölçülebilir mi?

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen BAistanbul iş analizi konferansı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleşti. Tasarım odaklı dönüşüm temasına odaklanan BAistanbul Konferansı'nda Türkiye İş Analizi Raporu’nun 2018-2019 edisyonu tanıtıldı. Detaylar Haberimizde..

BA-Works tarafından düzenlenen bu yıl dördüncüsü düzenlenen BAistanbul iş analizi konferansı, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleşti. Tasarım odaklı dönüşüm temasına odaklanan BAistanbul Konferansı'nda Türkiye İş Analizi Raporu’nun 2018-2019 edisyonu tanıtıldı.

İş analistlerinin katılımı ile oluşturulan rapordon çarpıcı sonuçla elde ettiklerini belirten BA-Works Yönetici Ortağı Pınar Cinali rapora ilişkin şu bilgileri verdi “ İş analistlerinin katılımı ile oluşturduğumuz ve artık gelenekselleşen raporumuzdan çarpıcı sonuçlar ve önemli içgörüler elde ettik. Örneğin, eğitim, konferans ve danışmanlık anlamında yatırım yapmaya değer görülen konseptlerde ilk sırayı çevik dönüşüm başlığının aldığını gördük. Onu müşteri deneyimi ve müşteri yolculuğu haritası ile design thinking başlıkları takip ediyor. Projelerin kapsamını tanımlarken karşılaşılan en büyük güçlük ise iş birimlerinin ihtiyaçlarını açıkça ifade etmemeleri olarak tanımlanıyor. İş birimleri ile BT birimlerinin birlikte çalışmalarının önündeki başlıca engelin iş analistlerinin, projenin iş birimlerinin ihtiyaçlarını dile getirdikleri erken aşamalarında dahil olmamaları şeklinde tanımlandığını görüyoruz. Bu, sıkı teslim zamanlarının ve iş analistlerine atfedilen farklı sorumlulukların getirdiği bir engel” dedi.

Etkinliğin keynote konuşmacıları arasında bulunan Saint Martin’s Üniversitesi öğretim görevlisi Rod Judkins, “Yaratıcılığın sonuçları ölçülebilir mi” sorusuna “Evet, bu konu halkın sanatçının fikrine karşılık verip vermemesi ile ilgili. Bazı fikirlerin popüler olması biraz zaman alabilir. Bir sanatçının kendi stüdyosunda her şeyden ve herkesten uzakta çalışabileceği ve yaptıkları hakkında insanların ne düşündüğünü umursamadığı bir efsanedir. Picasso, Warhol ve Dali gibi tüm büyük sanatçılar, işlerini mümkün olduğunca çok insanın görmesini istedi” yanıtını verdi. Judkins, yaratıcılığın yeni fikirlerle ve yeni yollar bulma ile geldiğine dikkat çekerek, “Bu yüzden yaratıcılığın iş ve bilim kadar sanatla da ilintili olduğunu düşünüyorum” dedi.

BAistanbul 2018’de tanıtılan Türkiye İş Analizi Raporu hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersneiz raporun tamamına buradan ulaşbilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor