Girişimcilere Göre En Başarılı İsimler: Elon Musk ve Nevzat Aydın!

Yıldız Teknopark tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, girişimcilerin hem yurtdışında hem de yurt içinde en başarılı bulduğu girişimciler Elon Musk ve Nevzat Aydın. Detaylar haberimizde..

Yıldız Teknopark tarafından gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, girişimcilerin hem yurtdışında hem de yurt içinde en başarılı bulduğu girişimciler Elon Musk ve Nevzat Aydın. Türkiye’de girişimcilerin yaşadığı en temel sorun ise maddi kaynak bulamamak. 

Yıldız Teknopark’ın, bünyesinde faaliyet gösteren firmalar arasında gerçekleştirdiği araştırmaya göre, girişimcilerin en başarılı bulduğu yurtdışındaki girişimci Elon Musk ve yurtiçinde ise Nevzat Aydın olarak belirlendi. Araştırmaya katılanlar Steve Jobs, Hamdi Ulukaya, Mark Zuckerberg ve Hüsnü Özyeğin’in de başarılı girişimciler arasında yer aldığı belirttiler.

Türkiye’de Girişimcilerin Yaşadığı En Temel Sorun: Maddi Kaynak Bulamamak

Yüzde 41’i 25-34, yüzde 35’i ise 35-44 yaş aralığında bulunan Yıldız Teknopark girişimcilerinin yüzde 43’ünün girişimi 1-4 yıllık. Ankete katılan girişimcilere göre, Türkiye’deKİ girişimcilerin yaşadığı en temel sorun maddi kaynak bulamamak. Diğer büyük sorunlar ise network konusunda yetersiz kalmak, devlet teşvikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmamak, gerekli pazar araştırmasını yapmamak, ihtiyaç duyulan mentorlük desteğini alamamak ve ödeme sistemlerinin yetersizliği de diğer temel sorunlar arasında bulunuyor.

Türkiye’deki Girişimlerin %59'u İş Geliştirme Süreçlerinde Hata Yapıyor

Ankete katılan girişimcilerin yüzde 59'u “Türkiye’deki girişimler nerede hata yapıyorlar?” sorusuna  “İş geliştirme süreçlerinde” yanıtını verdi. Verilen cevaplar arasında yatırımcı ilişkileri ve insan kaynağı yönetimi seçeneklerinin de öne çıktığını belirten Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner“Teknoparklar, girişimlerin kritik hatalar yapmalarını engelleme noktasında çok önemli bir misyona sahipler. Biz de Yıldız Teknopark olarak, girişimlerin kuruluş aşamasından itibaren karşılaşabilecekleri tüm sorunlar için kapsamlı çözümler ve destekler sunarak, girişimcilerimizin her zaman yanında oluyoruz. Ülkemiz girişimcilik ekosisteminin gelişiminde rol oynamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Girişimcilerin %85’i Girişimlerini Bireysel Sermaye ile Hayata Geçiriyor

Girişimcilerin yüzde 85’i “Girişiminizi hayata geçirirken maddi kaynaklara nasıl ulaştınız?” sorusuna “Bireysel sermaye” yanıtını verirken, yüzde 50’lik bir kesim, hem devlet teşviklerinden hem de bireysel sermayelerinden yararlandıklarını belirtti. Yatırımcı desteği aldığını belirtenlerin oranı ise yüzde 18’de kaldı.

Girişimlerin Destek Görmesi Gereken Aşama: Proje Sunumu Yapıldıktan Sonra

Girişimlerin destek görmesi gereken aşamayı “Girişim fikri oluşup proje sunumu yapıldıktan sonra” şeklinde ifade eden girişimcilerin oranı yüzde 72’nin üstüne çıkarken, yüzde 24’lük bir kesim ilk anlaşma yapıldıktan ya da ilk ürün satıldıktan sonra destek almanın daha doğru olduğu düşüncesinde birleşti.

Önümüzdeki 3 yıl içinde yeni bir Ar-Ge projesi planladığını belirtenlerin oranı yüzde 92’ye yaklaşırken, aynı süreçte yeni yatırım yapacağını belirtenlerin oranı yüzde 70’i buldu. Anket, girişimcilerin ihracata yönelik vizyonlarını da ortaya koydu. Girişimcilerin yüzde 89’u gelecek 3 yıllık periyotta ihracat planladıklarını ifade ettiler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.949 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Ekosistemi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Ece Sedanur
Ece Sedanur
Nevzat beyin ismini duymayı herkes bekler ama koskoca Türkiye'den son 5 yılda başka isimler neden çıkmıyor? veya varsa biz neden duyamıyoruz?

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor