2018 Girişimci Kadın Buluşmaları İstanbul’da Gerçekleşti

Garanti Bankası’nın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliği ile düzenlediği ve Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’ İstanbul’da gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Kadın girişimcilerin yeni iş birlikleri ile yeni pazarlara açılmasına katkı sağlamayı hedefleyen, Garanti Bankası’nın Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliği ile düzenlediği ve Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’ etkinliği İstanbul’da gerçekleşti. 

Türkiye ekonomisinin itici güçlerinden biri olan kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve deneyim aktarımıyla yeni iş birlikleri kurmaları ve yeni pazarlara açılmalarına katkı sağlamayı amaçlayan ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’, kadın girişimcileri ve önde gelen kurumların satın almacılarını 25 Aralık’ta Hilton Maslak’ta ağırladı. Etkinlik, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar’ın konuşmalarıyla başladı.

Cemal Onaran: "Kadın Girişimciler İçin 4 Ayaklı Bütünsel Bir Program Hayata Geçiriyoruz"

Girişimci Kadın Buluşmaları ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC)’nin modelini Türkiye’de uygulayan ilk banka olduklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran yaptığı açılış konuşmasında “Kadın girişimcilerin işlerini bir sonraki adıma taşımaları, hatta işlerinde sınırları aşmaları adına yeni pazar ve müşteri bulmaları için de yoğun olarak çalışıyoruz. Bu doğrultuda da uzun zamandır yine KAGİDER ile birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinliklere yeni bir boyut katarak ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nı hayata geçirdik. Buluşmalara ülke çapından satın almacıları da davet ediyoruz. Bu sayede hem kadın girişimcilerimizin birbirleriyle ikili görüşmeler yaparak yeni iş fırsatları yakalamasına hem de önemli kurumların satın almacıları ile network oluşturabilmesine aracı oluyoruz. Kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri için uzun yıllardır, 4 ayaklı bütünsel bir program hayata geçiriyoruz. Finansman ayağı kapsamında eforumuzun belirgin bir kısmını kadın girişimcilerin çeşitli uluslararası kaynaklara ulaşmaları için harcıyoruz. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası kaynakları bünyemize katarak kadın girişimcilere yaklaşık 5 milyar TL finansman sağladık. Bu yıl da Türkiye’de bir ilke imza atarak Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile kadın girişimcilere özel 75 milyon dolarlık sosyal bono ihracını gerçekleştirdik. 2012 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürüttüğümüz ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu’ programı da kadın girişimcilerin eğitim ihtiyacını karşılıyor. Bu kapsamda şu ana kadar 2.000 kadın girişimciye dokunduk. Cesaretlendirme ayağında ise bugün 37.000 başvuruya ulaşan ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’ bulunuyor. Yarışma sayesinde kadınların cesaretlenmelerinde, motive edici hikayelerden ilham almalarında rol oynadık. Tüm bunlara ek olarak, kadın girişimcilerin yeni pazar ve yeni müşterilere ulaşmaları gerektiğinin farkındayız. Bu yıl, Bolu’dan sonra İstanbul’da da bizi bir araya getiren ‘Girişimci Kadın Buluşmaları’nda her zaman olduğu gibi bu amaca başarıyla hizmet ediyor. Kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımıza bundan sonra da yenilikçi ürün ve hizmetlerle devam edeceğiz.” dedi.

Sanem Oktar: "Türkiye’deki Girişimcilerin Sadece Yüzde 9’u Kadın"

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar ise, “Kadın girişimcilik ve kadınların ekonomiye katılımı Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri. Ülkemizin geleceğini belirleyecek hayati konular arasında yer alıyor. Bugün ülkemizde nüfusun yarısı kadınlardan oluşuyor ama kadının istihdama katılım oranı sadece yüzde 29,5 düzeyinde. Çalışma yaşında olan yaklaşık 20 milyon kadın işgücüne dâhil değil. Türkiye’de girişimcilerin ise sadece yüzde 9’u kadın. Bu rakamlar kadınlardaki saklı potansiyeli açıkça gözler önüne seriyor. İşte bu potansiyel toplumdaki ataerkil bakış açısı, kadınların çocuk ve yaşlı bakımından sorumlu görülmesi, eşit eğitim imkânı bulamama, finansmana erişim zorluğu gibi engeller sebebiyle hayata geçirilemiyor. 2019’da kadınların girişimcilik ekosisteminin çok daha geniş parçasını oluşturmasını istiyoruz. Kadınların teknoloji ve inovasyona dönük girişimlerde daha fazla yer ve pay aldığını görmeyi arzu ediyoruz. Ayrıca 2019’da kadınların, sürdürülebilir büyüme ve kârlılık odaklı işletme girişimciliğinin örnek yapılarını oluşturmalarını bekliyoruz. Bu vesileyle, kadınların ekonomiye daha çok dâhil edilmeleri için tüm kamu ve özel sektör temsilcilerinin inisiyatif alması çağrımızı yineliyoruz.” dedi.

Farklı sektörlerinden pek çok kadın girişimciyi ve büyük kurumların satın almacılarını bir araya getiren etkinlik, kadın girişimcilerin karşılıklı görüşmelerini içeren “Hızlandırılmış İş Bağlantıları” ve stant ziyaretlerine ek olarak “İşinizde Sınırları Aşın” seminerlerinin ardından “Söz Satın Almacılarda” paneli ile devam etti. Katılımcılar, işlerinin gelişmesi ve sürdürülebilirliği için fayda sağlayacak alanlar olan dijital trendler, e-ticaret, dış ticaret destekleri ve dış ticarette ödeme yöntemlerine kadar geniş bir yelpazede bilgilendirildi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor