Kamu ve Özel Sektör, 2019'da Çevre Yatırımlarına Devam Diyor!

İFO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Seda Bozkurt “Hem resmi rakamlar hem de sektörden aldığımız geri bildirimler çok net gösteriyor ki çevre yatırımları, her koşulda hız kesmeden artarak devam edecek” dedi. Detaylar haberimizde..

Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK) tarafından açıklanan verilere göre 2013 yılında 21,4 milyar lira olan çevre koruma harcamaları, 2017 sonunda 34 milyar lirayı geçti. Bu rakamın 29 milyar liralık kısmını ise atık su yönetimi ve atık yönetimi harcamaları oluşturdu.

Sadece Türkiye'de değil, Balkanlar, Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı içine alan yakın coğrafyada da çevre yatırımı hareketliliğinin 2019 yılı içerisinde de sürmesini beklediklerini vurgulayan İFO Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Seda Bozkurt “Hem resmi rakamlar hem de sektörden aldığımız geri bildirimler çok net gösteriyor ki çevre yatırımları, her koşulda hız kesmeden artarak devam edecek” dedi.

21 – 24 Mart 2019 tarihleri arasında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katkılarıyla 15’incisini düzenleyecekleri Geri Dönüşüm, Atık Yönetimi ve Çevre Teknolojileri Fuarı "REW İstanbul"a özellikle yurt dışından büyük ilgi olduğunu belirten Bozkurt, fuarda, başta yerel yönetimler olmak üzere kamu sektörünü ve üretimlerinden ötürü atık oluşturan her ölçekteki firmayı, yerli ve milli teknolojilerle buluşturacaklarını söyledi. 

Geri dönüşüm makinelerinden atık bertaraf teknolojilerine, çöp ayrıştırma sistemlerinden yeni nesil çevre temizlik araçlarına, su ve atık su arıtmadan biyoenerjiye kadar sektördeki tüm yeniliklerin görücüye çıkacağı REW İstanbul 2019, atık yönetimi, geri kazanım, geri dönüşüm ve sürdürülebilir çevre konularının ele alınacağı bir dizi oturuma da ev sahipliği yapacak. Fuarın geleneksel konferans programı kapsamında, uluslararası uzman konuşmacılar, sektör gündemlerine yönelik paylaşımlarda bulunurken, katılımcı firmalar da gerçekleştirecekleri ürün sunumlarında yenilikçi çözümlerini anlatacak.

Geri dönüşümün geleceğine yön veren yerli ve milli firmaları, bu alandaki dünya markalarıyla bir araya getiren fuarı, aralarında yurt dışından önemli alıcıların da olduğu sektör profesyonelleri ziyaret edecek. 

Uluslararası REW İstanbul Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.rewistanbul.com web adresiniz iyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor